Mυστηριώδες μπλε φως στον νυχτερινό ουρανό της Νέας Ζηλανδίας (ΦΩΤΟ)

Ένας σπειροειδής σχηματισμός φωτός στον νυχτερινό ουρανό άφησε έκπληκτους πολλούς κάτοικους στη Νέα Ζηλανδία και για άλλη μια φορά πυροδότησε φήμες και συζητήσεις για εξωγήινους. Στο πρόσφατο παρελθόν, πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο έχουν βιώσει περίεργα γεγονότα στον ουρανό και το παράξενο φως στη Νέα Ζηλανδία είναι η τελευταία προσθήκη σε αυτή τη λίστα.

Ο Guardian

ανέφερε ότι σύμφωνα με τον Alasdair Burns, έναν οδηγό παρατήρησης άστρων στο νησί Stewart/Rakiura, υπήρχε μια τεράστια μπλε σπείρα ενώ ήταν ξεκάθαρα ορατή στο σκοτάδι και την έζησαν άνθρωποι σε διάφορα μέρη του νησιού. «Έμοιαζε με έναν τεράστιο σπειροειδή γαλαξία, που απλώς κρέμεται στον ουρανό και σιγά-σιγά παρασύρεται» είπε ο Μπερνς στον Guardian.

Το φαινόμενο έγινε γρήγορα θέμα συζήτησης στο Διαδίκτυο στις διάφορες ομάδες αστρονομίας και σύντομα, όπως ήταν αναμενόμενο,  άρχισαν να κυκλοφορούν θεωρίες σχετικά με πιθανά UFO και εισβολές εξωγήινων.

Ωστόσο, ο καθηγητής Richard Easther, ένας φυσικός στο Πανεπιστήμιο του Auckland είχε μια πολύ πιο απλή απάντηση. Σύμφωνα με τον The Guardian, πίστευε ότι η σπείρα δημιουργήθηκε από έναν πύραυλο.

«Όταν το προωθητικό εκτοξεύεται από το πίσω μέρος, έχετε αυτό που είναι ουσιαστικά το νερό και το διοξείδιο του άνθρακα – που σχηματίζει για λίγο ένα σύννεφο στο διάστημα που φωτίζεται από τον ήλιο. Η γεωμετρία της τροχιάς του δορυφόρου και επίσης ο τρόπος που καθόμαστε σε σχέση με τον ήλιο – αυτός ο συνδυασμός πραγμάτων ήταν ο σωστός για να δημιουργήσει αυτά τα εντελώς παράξενα σύννεφα που ήταν ορατά από το Νότιο Νησί».

Keywords
Τυχαία Θέματα