N.Υόρκη: Πληροφορίες για νέο γύρο επαφών από Λουτ (vid)

Νέος γύρος επαφών της ειδικής απεσταλμένης του ΟΗΕ στο Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, φαίνεται να κλειδώνει μετά και από την κρίσιμη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με το απεσταλμένο του συγκροτήματος ΔΙΑ στην Νέα Υόρκη, Χρίστο Χαραλάμπους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γ.Γ δεν αποφάσισε κάτι συγκεκριμένο

για το πώς θα συνεχίσει η διαδικασία στο Κυπριακό, αφού ακόμη δεν έχει στα χέρια του την έκθεση της Τζειν Χολ Λουτ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, φέρεται να εισηγήθηκε νέο γύρο διαβουλεύσεων (shuttle diplomacy - διπλωματία του πήγαινε – έλα) από την κυρία Λουτ ή κάποιον άλλο απεσταλμένο, με συζήτηση των ακανθωδών θεμάτων και εμπλοκή των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στην προεργασία αλλά και στην Διάσκεψη για την Κύπρο.

Αν και εναπόκειται στο Γ.Γ του ΟΗΕ να αποφασίσει ποιος θα κάνει διαβουλεύσεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φωτογράφισε την κυρία Λουτ που είναι κοινά αποδεκτή.

Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, τότε παραμένει ερωτηματικό το εύρος της αποστολής της, δεδομένου ότι αυτή την φορά η Τζειν Χολ Λουτ δεν μπορεί απλά να ακούει τις πλευρές όπως είχε πράξει στον πρώτο γύρο επαφών.

Να σημειωθεί ότι συνάντηση Αναστασιάδη - Γκουτέρες διήρκησε 20 λεπτά. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προβεί σε δηλώσεις για την συνάντηση στο ξενοδοχείο του.

Keywords
Τυχαία Θέματα