O 17ος Logicom Cyprus Marathon στην Πάφο (φωτος)

Με τη συμμετοχή 700 και πλέον δρομέων, αλλά και πολλαπλάσιων θεατών, διοργανώθηκε την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, με απόλυτη επιτυχία, ο 17ος Logicom Cyprus Marathon στην Πάφο. Οι τρεις αποστάσεις του Μαραθωνίου, Ημιμαραθωνίου και αγώνα δρόμου 10 χλμ είχαν σημείο τερματισμού το Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου όπου και δημιουργήθηκε μια χαρούμενη εορταστική ατμόσφαιρα! Ο φετινός Μαραθώνιος

ήταν αφιερωμένος στο μεγάλο σύμβολο του Ελληνικού και Κυπριακού αθλητισμού, Στέλιο Κυριακίδη, νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946.

Έντονος ήταν ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα δύο φαβορί του Μαραθωνίου, του Γερμανού Magnus Gödiker και του Ρουμάνου Raphael Igrişianu, με το Γερμανό να κατακτά την πρώτη θέση με χρόνο 2 ώρες 45 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα ενώ 3 λεπτά αργότερα τερμάτισε ο Ρουμάνος Raphael. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Κύπριος Παύλος Μαυρογιάννης ο οποίος πάλεψε μέχρι το 22ο χιλιόμετρο για την πρωτιά. Στις γυναίκες την πρώτη θέση κέρδισε η Sylwia Bondara από την Πολωνία με χρόνο 3 ώρες 41 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα ενώ τη δεύτερη θέση πήρε η Sandra Hopkins από Αγγλία και τρίτη η Christina Schatz από την Πολωνία.

Τους νικητές τίμησε με στεφάνια ελιάς από το Μαραθώνα εμβαπτισμένα σε χρυσό, ασήμι και μπρούντζο ο κ. Δημήτρης Κυριακίδης, γιός του Στέλιου Κυριακίδη και ο Δήμαρχος της Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος.Νικητής του Ημιμαραθωνίου ήταν ο Pavel Borodin μέλος του Σωματείου Dro.Me.A Racing, ο οποίος τερμάτισε σε χρόνο 1 ώρα 17 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Πολωνός Piotr Cypryanski και τρίτος ο Michael Keenan. Ο ανταγωνισμός ήταν πάρα πολύ μεγάλος και στις γυναίκες του Ημιμαραθωνίου με την Κύπρια αθλήτρια του Σωματείου Dro.Me.A Racing, Ελπίδα Χριστοδουλίδου, να κερδίζει τον αγώνα με χρόνο 1 ώρα 30 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα ενώ η Αγγλίδα Caroline Livesey κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Την τριάδα συμπλήρωσε η Julia Andreou του Σωματείου 'Περικλής Δημητρίου'.

Ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων αποδείχτηκε η πιο δημοφιλής απόσταση καθώς είχε συμμετοχές που ξεπέρασαν τους 350 δρομείς. Η πρωτιά όμως έμεινε στην Πάφο με τον Κύπριο δρομέα του Σωματείου 'Στέλιος Κυριακίδης', Χρίστο Γεωργίου να επικρατεί με χρόνο 35 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Άγγλος Corin Wiltshire ενώ τρίτος τερμάτισε ο Τουρκοκύπριος Osman Atakan με χρόνο 38 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα. Κυπριακή υπόθεση ήταν και η πρωτιά στις γυναίκες με την Ιφιγένεια Αντωνίου να τερματίζει πρώτη με χρόνο 42 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Πολωνή Anna Krzesiewicz και την τρίτη θέση η Magdalena Wardacka-Taylor από την Πολωνία.

Περισσότεροι από 350 ξένοι αθλητές επισκέφθηκαν το νησί μας με αφορμή τον 17ο Logicom Cyprus Marathon και συνδύασαν το χόμπι τους (τρέξιμο) με ολιγοήμερες διακοπές μιας και οι καιρικές συνθήκες της χώρας μας το επιτρέπουν. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των 100 και πλέον εθελοντών η οργάνωση δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Ευγενής ήταν και η υποστήριξη των εταιριών και οργανισμών όπως η Logicom, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, η Castrol, η High5 Sports Nutrition, τα καταστήματα Micromania, ο Δήμος Πάφου, το Mix FM Radio, η φωτοκίνηση, και το aloe hotel που συνέβαλαν στην τεράστια επιτυχία του πιο ιστορικού Μαραθωνίου της Κύπρου. Η επόμενη διοργάνωση του Logicom Cyprus Marathon είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα