YΠΑΜ: Να έχουμε ουσία παρά εικόνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τις μεγαλύτερες προκλήσεις του Υπουργείου Άμυνας και ζητήματα αμυντική θωράκισης μίλησε στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι του Σίγμα ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης. Ο Υπουργός Άμυνας επεσήμανε πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπισε αναλαμβάνοντας ήταν το θέμα της γραφειοκρατίας που εντοπίζεται όμως και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

«Υπάρχουν αξιόλογα στελέχη που εγκλωβίζονται στις διαδικασίες. Πιστεύω ότι για το υπουργείο Άμυνας τουλάχιστο θα υπάρξει λύση με κάποιες κατευθυντήριες γραμμές που έχουν δοθεί»,

επεσήμανε.

Ερωτηθείς αν τα λεφτά της Άμυνας πάνε στην αμυντική θωράκιση ή ακόμα χρησιμοποιούνται για τα αναλώσιμα και για να καλύψουν άλλες ανάγκες είπε «Το βέβαιο είναι ότι υπάρχει προϋπολογισμός που έχει καθοριστεί μετά από μελέτες του Υπουργείου Οικονομικών και προσπαθούμε να διαχειριστούμε αυτό τον προϋπολογισμό».

Κληθεί να απαντήσει αν αυτός ο προϋπολογισμός αρκεί για να αγοράσουμε ένα υποβρύχιο απάντησε «Χρειαζόμαστε υποβρύχιο; Έχουμε έναν προϋπολογισμό που πρέπει να διαχειριστούμε σωστά και αν χρειάζεται βελτίωση όλοι είναι στην διάθεσή μας να συνεχίσουμε». Μεταξύ άλλων είπε πως η τεχνολογία παίζει σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια και πρέπει να επενδύσουμε σε αυτό τον τομέα.

Ερωτηθείς αν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις τουρκικές προκλήσεις είπε «Είμαστε σε συντονισμό με το υπουργείο ενέργειας και εξωτερικών για να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τον ενεργειακό σχεδιασμό της ΚΔ. Στα πλαίσια αυτά το Υπουργείο Άμυνας και Ε.Φ έχουν ένα ρόλο να διαδραματίσουν. Είμαστε σε συνεργασία με χώρες τις οποίες έχουμε κοινά συμφέροντα και προβληματισμούς

«Μερικές φορές δημιουργείται ένα κλίμα το οποίο δεν χρειάζεται. Να έχουμε ουσία παρά εικόνα», σημειώνοντας τα ΜΜΕ έχουν δείξει ένα επαγγελματισμό για θέματα που αφορούν την Άμυνα.

Ο Υπουργός Άμυνας μίλησε επίσης για τον θεσμό των συμβασιούχων οπλιτών. «Θα χρειαστεί ακόμη ένας χρόνος για βελτιώσεις. Είναι ένας πετυχημένος θεσμός», ισχυρίστηκε

Ο κ. Αγγελίδης ρωτήθηκε και τα απολυτήρια των αιχμαλώτων πολέμου και επίπε πως κάποια από τα αρχεία έχουν απωλέσει και από νοσοκομεία και από μονάδες μετά τον πόλεμο του 1974.

Keywords
Τυχαία Θέματα