Αχώνευτη ήττα από την Ουαλία

Η Εθνική στάθηκε πολύ καλά κόντρα στην πρωτοπόρο του ομίλου και λύγισε στο 82΄
Είναι από αυτές τις ήττες που δεν καταπίνονται εύκολα. Γιατί, απλά, η Εθνική άξιζε κόντρα στην Ουαλία τον ένα βαθμό. Τον είχε στην τσέπη χωρίς πολλές δυσκολίες μέχρι το 82΄, όταν οι Ουαλοί που ήταν σαφώς πιο φρέσκοι στα τελικά στάσια σκόραραν και πήραν τη νίκη με 1-0. Το γκολ, ο Γκάρεθ Μπέιλ. Τον οποίο οι διεθνείς κατάφεραν να περιορίσουν στο έδαφος, αλλά ο άσος της Ρεάλ κτύπησε από τον αέρα.

Η ήττα μάς καθήλωσε στην 4η θέση,

το πρόγραμμά μας πολύ δύσκολο και οι ελπίδες να μπούμε στην τριάδα ελάχιστες. Η εμφάνισή μας όμως ήταν πολύ καλή. Ο ίδιος ο Μπέιλ μάς έδωσε τα εύσημα στο τέλος. Με πολλά νέα παιδιά να δείχνουν ότι μπορούμε να σταθούμε στο μέλλον. Προς το παρόν, όμως, πρέπει να κοιτάξουμε κοντά. Την Κυριακή αντιμετωπίζουμε το Βέλγιο.

Το 90λεπτο
Οι διεθνείς είχαν διάθεση και τάσεις να επιτεθούν, αλλά έγινε επίσης εμφανές ότι θα έπρεπε να ελέγχουν καλά τον χώρο δράσης και το πόδι του Μπέιλ. Ο άσος της Ρεάλ φρόντισε από την αρχή να προκαλέσει σε δύο φάσεις κίνδυνο για την εστία μας. Οι γραμμές έκλεισαν άμεσα, η μπάλα κυκλοφόρησε αρκετά καλά και η Εθνική έλεγχε την κατάσταση. Μάλιστα, σταδιακά έπαιρνε και το πάνω χέρι. Αν εξαιρεθεί το ακυρωθέν γκολ των Ουαλών, η Κύπρος δεν ένιωσε απειλή. Ειδικά από την ώρα που οι διεθνείς έβρισκαν τρόπο να σταματούν τον Μπέιλ (ο Λαΐφης έκανε μία απίστευτη άμυνα σε μία επέλαση του Ουαλού σταρ). Το ημίχρονο έληξε φυσιολογικά στο 0-0, με την εμφάνιση των διεθνών να παίρνει υψηλό βαθμό.

Στις αρχές της επανάληψης, το τέμπο ήταν αυξημένο. Οι Ουαλοί προσπάθησαν να κερδίσουν μέτρα, το ματς άνοιξε, η Εθνική στάθηκε στο ύψος της. Έκανε δύο φάσεις, έναντι μίας των Ουαλών. Όσο ο ανασταλτικός μας μηχανισμός έστεκε σωστά και αποφεύγαμε εύκολα λάθη, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Μάλιστα οι προοπτικές για επίθεση ήταν καλύτερες. Ο Χριστοδούλου πέρασε τον Κολοκούδια αντί τον καταπονημένο Μυτίδη. Λίγο μετά απέσυρε τον Χαραλαμπίδη, επιλέγοντας τον Εγγλέζου. Ο άσος της ΑΕΚ πήγε στο αριστερό φτερό και ο Μακρής απέναντι.

Οι δύο αλλαγές έκαναν μάλιστα άμεσα καλή ενέργεια, με τον Εγγλέζου να πλασάρει λίγο άουτ. Οι Ουαλοί έδειχναν πιο φρέσκοι και άρχισαν να πιέζουν. Έκαναν μία φάση-προειδοποίηση στο 80΄ και δυστυχώς δύο λεπτά μετά ο Μπέιλ, που δεν απειλούσε με το φοβερό αριστερό του πόδι, σκόραρε με κεφαλιά. Ο Πάμπος Χριστοδούλου, που ακριβώς πριν από το γκολ ετοίμαζε τον Αρτυματά για να ισχυροποιήσει το κέντρο, άλλαξε άμεσα πλάνο. Πέρασε τον Πιέρο Σωτηρίου. Η Εθνική στο λιγοστό χρόνο προσπάθησε να αντιδράσει, πίεσε και στο 89΄ άγγιξε το γκολ, αλλά ο Χένεσι είπε όχι.

ΤΟ ΦΙΛΜ
6΄Ο Ράμσι από καλή θέση στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.
9΄ Φάουλ του Μπέιλ, ο Γεωργαλλίδης αποκρούει και στη συνέχεια λέει όχι σε εξ επαφής πλασέ του Τέιλορ.
19΄ Ο Ρίτσαρτς γκρεμίζει τον Μυτίδη στο όριο της περιοχής, τίποτα ο διαιτητής.
21΄ Ο Μυτίδης μπαίνει στην περιοχή, η μπαλιά του ανακόπτεται πριν βγάλει την προβολή ο Μακρής.
27΄ Δεν μετρά γκολ της Ουαλίας, επιθετικό φάουλ του Έντουαρτς στον Λαΐφη.
40΄ Δουλεμένη κομπίνα, συρτό φάουλ του Χαραλαμπίδη, σουτ του Μακρή ψηλά έξω.
48΄ Βολέ του Νικολάου, σε κόρνερ ο Χένεσι.
53΄ Ο Γεωργαλλίδης προλαβαίνει στο τετ-α-τετ τον Ρόμπσον Κανού.
56΄ Ο Μακρής από πλάγια κάνει γυριστό σουτ μακριά από την εστία.
58΄ Ο Οικονομίδης ελίσσεται εκτός περιοχής και κάνει καλό σουτ, λίγο άστοχο.
75΄ Εναλλαγή της μπάλας από Εγγλέζου, Κολοκούδια, το σουτ του πρώτου πέρασε έξω.
80΄ Ωραια κίνηση των Ουαλών, σουτ του Ράμσι, βγάζει εξαιρετικά ο Γεωργαλλίδης.
82΄ Σέντρα του Ρίτσαρτς, ο Μπέιλ σηκώθηκε πάνω από τον Δημητρίου και πέτυχε το 1-0.
85΄ Μετά από σέντρα και κόντρα πάνω στον Σωτηρίου, η μπάλα περνά λίγο άουτ.
89΄ Εξαιρετική κίνηση και σουτ του Σωτηρίου, σώζει ο Χένεσι.
93΄ Σουτ του Οικονομίδη, λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα
Λίγο περισσότεροι από 10 χιλιάδες φίλοι της Εθνικής πήγαν στο ΓΣΠ και ήταν εξαιρετικά εκδηλωτικοί. Στις 4.000 χιλιάδες οι εκδρομείς από την Ουαλία, που πήραν θέση στο Νότιο Πέταλο και έκαναν μπόλικη βαβούρα.

Ο όμιλός μας
Η Ουαλία με τη νίκη της κράτησε τη διαφορά από το Βέλγιο, που πήρε το ντέρμπι κόντρα με τη Βοσνία. Το Ισραήλ πέτυχε άνετη νίκη με 4-0 επί της Ανδόρας και ξέφυγε στην 3η θέση.
Κύπρος-Ουαλία 0-1
Βέλγιο-Βοσνία 3-1
Ισραήλ-Ανδόρα 4-0

Βαθμολογία (7 αγ.)
Ουαλία 17
Βέλγιο 14
Ισραήλ 12
Κύπρος 9
Βοσνία 8
Ανδόρα 0

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα
Τσεχία-Καζακστάν 2-1
Ολλανδία-Ισλανδία 0-1
Ιταλία-Μάλτα 1-0
Βουλγαρία-Νορβηγία 0-1
Τουρκία-Λετονία 1-1

Keywords
Τυχαία Θέματα