«Αδειάζει» η κλεψύδρα για το Brexit - Αγώνας δρόμου για Μέι

Σε αγώνα δρόμου –με χρονικό ορίζοντα την 12η Απριλίου- επιδίδεται η Τερέζα Μει προκειμένου να βρει μία συμβιβαστική λύση με την αντιπολίτευση, έτσι ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μιας άτακτης αποχώρησης του ΗΒ από την Ε.Ε.

Το νομοσχέδιο για την αποφυγή εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία, με αίτημα την παράταση του άρθρου 50 - - θα παραμείνει τελικά προς συζήτηση στη Βουλή των Λόρδων μέχρι τη Δευτέρα, καθώς συμφωνήθηκε να υπάρξει καθυστέρηση στα

τελικά στάδια της διαδικασίας έγκρισης.

Συνέχεια στις συνομιλίες μεταξύ των ομάδων εργασίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και το κόμμα των Εργατικών, αναμένεται εξάλλου να δοθεί σήμερα.

Πάντως η επιλογή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος φαίνεται πως παραμένει στο τραπέζι των συνομιλιών.

Ο υπουργός για το Brexit, Κέιρ Στάρμερ δήλωσε ότι ένα «επιβεβαιωτικό» δημοψήφισμα συμπεριλαμβάνεται στις ιδέες που τίθενται.

Ως «απολύτως αξιόπιστη πρόταση», χαρακτήρισε εξάλλου ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ, την ιδέα ενός δημοψηφίσματος.

Μετά και από αυτές τις τοποθετήσεις, εικάζεται ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει επιστολή προς τον Τζέρεμι Κόρμπιν, στην οποία δεν αποκλείεται να συμπεριλαμβάνεται η ιδέα ενός δημοψηφίσματος, ως επιλογή που θα μπορούσε να τεθεί προς έγκριση από τους βουλευτές.

Στο μεταξύ, με τη μορφή του κατεπείγοντος κατατίθεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής νομοσχέδιο που ρυθμίζει την παραμονή Βρετανών υπηκόων στην Κύπρο σε περίπτωση ενός άτακτου ''BREXIT''.

Το νομοσχέδιο το οποίο ετοιμάστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών θα τεθεί σε ισχύ μόνο στην περίπτωση αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, χωρίς συμφωνία.

Η Ολομέλεια της Βουλής καλείται να αποφασίσει αν θα θεωρηθεί κατ’ επείγον προς ψήφιση, νοουμένου ότι η καταληκτική ημερομηνία που έχει είναι η 12η Απριλίου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα αποφασίσει πότε η σχετική νομοθεσία θα τεθεί σε ισχύ, ανάλογα και με τις εξελίξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα