ΑΕΚ: Η γκέλα, το λάθος και οι δηλώσεις

Δυο πολύτιμους βαθμούς άφησε η ΑΕΚ στο χθεσινό ισόπαλο παιχνίδι (1-1) με τον Ερμή στην «Αρένα». Η ομάδα της Λάρνακας ανέβηκε μεν στην κορυφή, αλλά έχασε το μαξιλαράκι των δυο βαθμών, ισοβαθμεί με την Ανόρθωση, αλλά νιώθει και την πίεση των υπόλοιπων ομάδων, ειδικά του Απόλλωνα που χρωστά και δυο παιχνίδια.

Το συγκρότημα του Ιδιάκεθ ήταν ένα βήμα πίσω σε σχέση με τα προηγούμενα νικηφόρα παιχνίδια του. Παρουσιάστηκε νευρικό λόγω του χαμένου πέναλτι, αλλά και του σκληρού παιχνιδιού του Ερμή και δεν είχε την απαραίτητη

φρεσκάδα και συγκέντρωση για να σκοράρει νωρίτερα, να διευρύνει το υπέρ του αποτέλεσμα ή να απαντήσει στην ισοφάριση.

Κατανοητό και ξεκάθαρο το δυνατό παιχνίδι του αντιπάλου, όμως, φέρει και ο Ιδιάκεθ ευθύνη για την ισοφάριση. Μπορεί η ΑΕΚ να παρασύρθηκε από τον αντίπαλο, όμως, η τακτική οπισθοχώρησης του 2ου ημιχρόνου έβγαζε μάτια. Η ομάδα έδωσε πολλούς χώρους σε έναν αντίπαλο ακίνδυνο στο 1ο ημίχρονο και που δεν έδειξε καμία διάθεση να επιτεθεί. Επίσης, ήταν δεδομένο ότι ο Ερμής θα ανέβαζε τις γραμμές στην επανάληψη προκειμένου να ψάξει το γκολ και ως εκ τούτου θα άφηνε κενά στην άμυνα. Ο Ιδιάκεθ δεν διάβασε καλά το παιχνίδι και συνειδητά έδωσε την μπάλα σε έναν αντίπαλο που επαναλαμβάνουμε δεν έδειξε τίποτα στο πρώτο ημίχρονο, ώστε να οπισθοχωρήσει την ομάδα για να κρατήσει αποτέλεσμα. Αυτό ήταν το λάθος του Ιδιάκεθ και το πλήρωσε. Επίσης, όταν ισοφαρίστηκε η ΑΕΚ και έκανε φυσιολογικά επιθετική την ομάδα του, έδειξε επηρεασμένη και ανήμπορη να αντιδράσει. Διάθεση υπήρχε, αλλά απουσίαζε η τελική προσπάθεια.

Πάμε τώρα στις δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού που συζητήθηκαν και θα συζητηθούν. Ο άνθρωπος ενδεχομένως να τις έκανε πάνω στα νεύρα του, όπως έκαναν πάρα πολλοί στο παρελθόν και θα τις κάνουν στο μέλλον. Ο Ιδιάκεθ ήταν πολύ εκνευρισμένος από το δυνατό παιχνίδι του Ερμή σχεδόν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά και στις καθυστερήσεις που έκαναν οι φιλοξενούμενοι μετά το 1-1. Παρασύρθηκε και είπε αυτά που είπε. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε οτιδήποτε άλλο, παρά να εννοούσε για την ανεκτικότητα του διαιτητή στους ποδοσφαιριστές του αντιπάλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα