ΑΕΚ: Με φόρα για την «Άνοιξη»

Είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα, η πιο αποτελεσματική το τελευταίο διάστημα, χαίρεσαι να την παρακολουθείς και άρχισε να πιστεύει στις δυνατότητές της.

Η ΑΕΚ έχει καταφέρει την κατάλληλη στιγμή, στην πιο κρίσιμη στροφή του πρωταθλήματος, να είναι στα καλύτερά της και να αποδεικνύει ότι μπορεί να κάνει την υπέρβαση, κατακτώντας ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Τα τελευταία τρία παιχνίδια πέτυχε 13 γκολ

και δέχθηκε μόνο ένα. Προκρίθηκε στους τέσσερεις του κυπέλλου και τερμάτισε τρίτη στη βαθμολογία στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος μαζί με την Ομόνοια. Τους «πράσινους» αντιμετωπίζει στην έδρα της στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ και τώρα πρέπει να αντιληφθούν και οι φίλοι της ομάδας τι έχει πετύχει η ομάδα τους, ώστε να την αποζημιώσουν με τη στήριξή τους στα ντέρμπι που θα ακολουθήσουν. Αυτό ήταν και το μήνυμα του εκπρόσωπου Τύπου, Κυριάκου Δημητρίου, μετά το τέλος του αγώνα με τη Δόξα. Το πρώτο με την Ομόνοια είναι πολύ σημαντικό. Οι «κιτρινοπράσινοι» έχουν πλέον μεγάλη αυτοπεποίθηση και πολύ καλή ψυχολογία και, αν ο κόσμος επιστρέψει μαζικά στο ΓΣΖ, θα έχουν ακόμη ένα σημαντικό όπλο στην προσπάθειά τους για έξοδο στην Ευρώπη. Σίγουρα η ομάδα μπαίνει με άλλον αέρα στα δύσκολα και καθοριστικά ντέρμπι, αλλά θα πρέπει να διορθώσει και κάποια λάθη που έγιναν, κυρίως στο τελευταίο παιχνίδι με τη Δόξα. Δεν άρχισε καλά τον αγώνα και αυτό φάνηκε από τα ατομικά λάθη, τα οποία έγιναν στη φάση κατά την οποία δέχθηκε το γκολ. Η αντίδρασή της πριν από το τέλος του ημιχρόνου καταγράφεται στα θετικά και εδώ είναι που επιβεβαιώνεται ότι η φετινή ΑΕΚ είναι σε πολύ καλό δρόμο για αλλαγή επιπέδου. Ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο μέρος και με παίκτες-κλειδιά τους Βάντερ και Μυτίδη πήρε το ζητούμενο. Ο Βραζιλιάνος είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες σε απόδοση στο πρωτάθλημα αλλά και από τους πιο θεαματικούς. Ο Μυτίδης επίσης ήταν ένα από τα σημαντικά κέρδη για τη δύσκολη συνέχεια. Ο Τόμας Κρίστιανσεν τον εμπιστεύτηκε στη θέση του Κολαούτι και αυτός τον δικαίωσε με δύο γκολ. Οι ευκαιρίες που δημιουργεί η ομάδα της Λάρνακας γίνονται γκολ και αυτό βοηθά πάρα πολύ την ψυχολογία όλων των παικτών. Σίγουρα σε αυτό βασίζεται και η τεχνική ηγεσία, για να έρθει η ποδοσφαιρική «Άνοιξη», η οποία μεταφράζεται σε έξοδο στην Ευρώπη.Όλοι μέσα για τα ντέρμπιΑκόμη κάτι πάρα πολύ σημαντικό για τον Τόμας Κρίστιανσεν είναι το γεγονός ότι στα δύσκολα παιχνίδια της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Επιστρέφει ο τιμωρημένος Μουρίγιο και μάλλον θα χρησιμοποιηθεί και στη βασική ενδεκάδα και ο Μασάνα που τον αντικατέστησε με τη Δόξα θα μείνει στον πάγκο. Από 'κει και πέρα, θα εξαρτηθεί και από τις προπονήσεις της ομάδας, αν θα γίνουν άλλες αλλαγές. Ο Μυτίδης δύσκολα θα χάσει τη θέση του από τον Κολαούτι, αν και ο πολύπειρος Αργεντινός επιθετικός μπήκε αλλαγή και σημείωσε το έβδομό του γκολ στο πρωτάθλημα. Διλήμματα ο Δανός τεχνικός θα έχει και για άλλες θέσεις, αλλά θα περιμένει μέχρι και την τελευταία προπόνηση για να αποφασίσει το τελικό πλάνο, με το οποίο θα αντιμετωπίσει την Ομόνοια.

Keywords
Τυχαία Θέματα