ΑΕΛ Χωρίς περιθώριο για απώλειες

Υπό πίεση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές του Π. Χριστοδούλου ενόψει του σημερινού ματς με την Ομόνοια

Νίκη. Τίποτ' άλλο. Αυτός είναι ο στόχος της ΑΕΛ σήμερα στο ΓΣΠ. Η λεμεσιανή ομάδα προέρχεται από δύο σερί ντέρμπι χωρίς τρίποντο και κόντρα στην Ομόνοια ελπίζει ότι θα επιστρέψει στις νίκες, έτσι ώστε να ξαναπάρει τα πάνω της και να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα που θα προκύψει στο ντέρμπι της Δευτέρας. Ο Πάμπος Χριστοδούλου αντιμετωπίζει προβλήματα, όμως

όποιοι ποδοσφαιριστές κληθούν να αγωνιστούν σήμερα θα πρέπει να ξεπεράσουν τον εαυτό τους για να πάρουν το ζητούμενο. Ο σημερινός αγώνας δεν είναι καθοριστικός για τη μετέπειτα πορεία της ομάδας, είναι όμως σημαντικός.

Βασική προτεραιότητα για τη λεμεσιανή ομάδα θα είναι να παρουσιαστούν οι ποδοσφαιριστές της με πάθος, με διάθεση και χωρίς λάθη που τους στοίχισαν στον αγώνα της Δευτέρας. Επίσης, θα πρέπει οι «κίτρινοι» να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα και να πιέσουν την Ομόνοια, έτσι ώστε να μην μπορέσει να έχει τον τρόπο ανάπτυξης που επιθυμεί. Είναι πολύ σημαντικό για τους «κίτρινους» να μην επιτρέψουν στην ομάδα της Λευκωσίας να έχει τον πρώτο λόγο στο παιγνίδι. Αν η ΑΕΛ αμυντικά φθάσει σε υψηλά επίπεδα, τότε θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα προς το τι θέλει να πετύχει στο ΓΣΠ.

Επιθετικά θα πρέπει να είναι πιο δημιουργική, να φτιάξει φάσεις και φυσικά να εκμεταλλευτεί τις μεγάλες αδυναμίες που παρουσιάζει φέτος η αμυντική γραμμή των γηπεδούχων και να κυνηγήσει το γκολ. Αν καταφέρουν οι «κίτρινοι» να σκοράρουν πρώτοι θα είναι ό,τι καλύτερο γιατί αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερη πίεση στους αντιπάλους τους. Ο τεχνικός της ΑΕΛ περιμένει ότι οι παίκτες του θα έχουν υπομονή στο παιγνίδι τους.

Ο τεχνικός της ΑΕΛ αντιμετωπίζει προβλήματα σήμερα, αφού δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Βενεζουελάνο τερματοφύλακα Ραφαέλ Ρομό, ενώ και οι Τζούνιορ, Σαβανέ δύσκολα θα είναι στη διάθεση του προπονητή τους, αφού είναι τραυματίες και θα δοκίμαζαν στη χθεσινή προπόνηση. Η αποστολή θα γίνει γνωστή λίγο πριν από τον σημερινό αγώνα. Θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΛ ο Αντρέας Κίττος, ενώ και ο Μιτρέα για πρώτη φορά μετά την απόκτησή του θα αγωνιστεί στο αρχικό σχήμα της ομάδας του.

Η πιθανή ενδεκάδα

Με αυτά τα δεδομένα, η 11άδα της ΑΕΛ σήμερα θα αποτελείται από τον Κίττο στο τέρμα. Δεξιά θα είναι ο Αϊρόσα και αριστερά ο Φορτούνα. Στο κέντρο της άμυνας οι Μιτρέα και Λαφράνς. Στη μεσαία γραμμή αναμένεται να αγωνιστούν οι Σοάρες, Νικολάου και Πίτι, στα φτερά οι Γεωργιάδης και Μέσκα και στην κορυφή της επίθεσης ένας εκ των Αρουαμπαρένα ή Σάσι. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Μπλάνκο, που ήταν βασικός στον αγώνα της περασμένης Δευτέρας.

Εισιτήρια μέχρι το μεσημέρι

Ταμεία δεν θα ανοίξουν σήμερα στο γήπεδο, γι' αυτό όσοι φίλοι της ΑΕΛ θέλουν να βρεθούν δίπλα στην ομάδα τους θα πρέπει να αγοράσουν μέχρι το μεσημέρι το εισιτήριό τους. Πιθανότατα ο κόσμος θα είναι λιγότερος σε σχέση με το παιγνίδι της Δευτέρας στο ίδιο γήπεδο, όμως οι άνθρωποι της λεμεσιανής ομάδας περιμένουν ότι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ θα έχουν τη στήριξη σημαντικού αριθμού οπαδών τους, έτσι ώστε να φθάσουν στο ζητούμενο που δεν είναι άλλο από τη νίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα