ΑΕΛ: Βελτίωση, αποτελέσματα και μετά η ενίσχυση

Ο Μάκης Χάβος ξέρει τι πρέπει να κάνει για να ξαναβάλει την ομάδα του στον σωστό δρόμο.

Η προσοχή του Μάκη Χάβου βρίσκεται αποκλειστικά στο πώς θα βελτιωθεί άμεσα η ΑΕΛ και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύει εντατικά μαζί με τους συνεργάτες του και τους ποδοσφαιριστές του. Ξέρει ότι η ομάδα του μέχρι τη διακοπή των Χριστουγέννων έχει 6 αγώνες (4 στο «Τσίρειο» με Σαλαμίνα, Ομόνοια, Ανόρθωση και Απόλλωνα, 2 εκτός με Εθνικό και Αγία Νάπα) και θα πρέπει να μαζέψει όσο περισσότερους βαθμούς μπορεί, για να ξεφύγει μια

και καλή από τις τελευταίες θέσεις και να μπει ξανά σε τροχιά 6άδας.

Η ΑΕΛ απέχει αυτή τη στιγμή 8 βαθμούς από την 6η θέση και ο επόμενος αντίπαλός της (Σαλαμίνα) είναι αυτός που είναι 6ος. Εύκολα κάποιος θα σκεφτόταν ότι στην ΑΕΛ κάνουν υπολογισμούς για μείωση της διαφοράς με νίκη επί της Σαλαμίνας κλπ. Όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Με την ΑΕΛ να έχει 6 αγώνες χωρίς τρίποντο, ο στόχος της νίκης στον επόμενο αγώνα είναι για να πάρει τα πάνω της η ομάδα, να ανέβει η ψυχολογία της και να αποκτήσει δύναμη για τον αμέσως επόμενο αγώνα. Η 6άδα αυτή τη στιγμή δεν απασχολεί κανέναν. Υπάρχει χρόνος για να μπει και αυτή στο κάδρο, αρκεί η δουλειά του Μάκη Χάβου και των παικτών να φέρει άμεσα αποτελέσματα.

Η μετεγγραφική ενίσχυση
Απ' εκεί και πέρα, ο Ελλαδίτης τεχνικός κάνει τα κουμάντα του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για τη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο Πρόεδρος Σοφοκλέους έχει υποσχεθεί στον προπονητή της ομάδας ότι θα βοηθήσει οικονομικά για να γίνουν και οι 4 μετεγγραφές που δικαιούται η ΑΕΛ. Ο κ. Χάβος έχει ενημερωθεί για τους κανονισμούς που ισχύουν στην Κύπρο και τις επόμενες εβδομάδες θα πάρει τις αποφάσεις του. Αρχικά για το ποιες θέσεις θα ζητήσει ενίσχυση, μετά για το ποιοι παίκτες θα αποκτηθούν και φυσικά ποιοι τέσσερεις θα αποχωρήσουν για να ελευθερωθούν οι θέσεις. Αυτή τη στιγμή είναι πολύ νωρίς για να λεχθεί κάτι συγκεκριμένο. Είναι σίγουρο ότι η ΑΕΛ θα πάρει τουλάχιστον έναν επιθετικό, αφού και λειψανδρία υπάρχει στη γραμμή κρούσης αλλά και οι παρόντες δεν έχουν δείξει ότι έχουν το γκολ. Όμως ανάλογα με το τι θα δει στα επόμενα 6 παιγνίδια θα είναι και οι αποφάσεις του κ. Χάβου. Μπορεί να θέλει περισσότερους από έναν επιθετικούς, μπορεί όμως και να προτιμήσει να πάρει παίκτες σε άλλες θέσεις, αφού ο Ελλαδίτης τεχνικός θέλει η ομάδα του να έχει ισορροπία.

Ο Ταγκπατζούμι
Δεν αποκλείεται ο προπονητής της ΑΕΛ να δει σε κάποιες προπονήσεις τον Ταγκπατζούμι, του οποίου ο δανεισμός στη Νορβηγία τέλειωσε. Ο κ. Χάβος δεν γνωρίζει τον Νιγηριανό επιθετικό και από τη στιγμή που ανήκει στην ΑΕΛ ίσως θελήσει να πάρει μια γεύση από τις δυνατότητές του. Πάντως να εισηγηθεί την παραμονή του αν αποκτήσει μόνο επιθετικό μοιάζει χλωμό, γιατί θα αναζητήσει λύσεις που θα έχουν το εύκολο γκολ. Όμως είπαμε. Αυτή είναι κουβέντα του μέλλοντος και στο παρόν η σκέψη του κ. Χάβου είναι αποκλειστικά στραμμένη στο πώς θα βελτιώσει την εικόνα της ΑΕΛ, πώς θα τη μάθει να παίζει με τακτική και φυσικά πώς θα θυμηθεί τις νίκες και την επιστροφή της στα περασμένα -όχι και τόσο παλιά- μεγαλεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα