Αυτοκίνητο παρέσυρε ποδηλάτη σε κυκλικό κόμβο στα κατεχόμενα

Η ανακοίνωση του «πρωθυπουργού» Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν με την εξήγηση για το πού βρήκε το μεγάλο χρηματικό ποσό στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, όπως αποκαλύφθηκε στην εκδίκαση του διαζυγίου του, μαζί με τα σενάρια για τον σχηματισμό τετρακομματικής «κυβέρνησης», στην οποία το κόμμα του Οζγκιουργκιούν, το ΚΕΕ και το κόμμα της Αναγέννησης των εποίκων μένουν εκτός, είναι τα κύρια θέματα στις πέντε τ/κ εφημερίδες σήμερα. Σημαντικό όμως θέμα, που αναφέρεται και στον Τύπο, είναι οι εξελίξεις στο θρησκευτικό κολέγιο Χαλά Σουλτάν στη Μια

Μηλιά, για τις καταγγελίες Τ/κ εκπαιδευτικών εναντίον Τούρκων δασκάλων για τον τρόπο διοίκησης, συμπεριφοράς και επιβολής θρησκευτικών προτύπων στην εντός και εκτός τάξης ζωή των μαθητών.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Εσείς νομίσατε ότι είναι εκατομμυριούχος, φαίνεται ότι είναι πνιγμένος στα χρέη», αναφέρεται στη γραπτή δήλωση Οζγκιουργκιούν και γράφει ότι αυτή ήρθε υπό το φως του σχηματισμού της τετρακομματικής «κυβέρνησης». Σε άλλο θέμα γράφει ότι η «αστυνομία» απάντησε στα δημοσιεύματα περί συλληφθέντος που του έσπασαν «αστυνομικοί» το χέρι ενώ ήταν σε «αστυνομικό τμήμα», ότι το έπραξε ο ίδιος μόνος του. Αλλού αναφέρει ότι το θρησκευτικό κολέγιο στη Μια Μηλιά διέψευσε τις εναντίον του καταγγελίες εκπαιδευτικών, λέγοντας ότι οι παραπονούμενοι δάσκαλοι είναι περιθωριακοί.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Δεν θα υποχωρήσουμε από την κοσμικότητά μας», αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για τις καταγγελίες που αφορούν το θρησκευτικό κολέγιο στη Μια Μηλιά και τη θρησκευτική καταπίεση εκεί σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αλλού αναφέρεται σε ακόμη ένα θύμα στην άσφαλτο, όταν αυτοκίνητο παρέσυρε ποδηλάτη σε κυκλικό κόμβο στο χωριό Επιχώ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η «μετεωρολογική υπηρεσία» προειδοποιεί για φουρτούνα και κακές καιρικές συνθήκες σήμερα και αύριο.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Πήρε δάνειο, πούλησε ακίνητα», αναφέρεται στη δήλωση Οζγκιουργκιούν αλλά και στα σχόλια Κουντρέτ Οζερσάι και Ντογούς Ντεριά για την εξήγηση του «πρωθυπουργού» όσον αφορά το τεράστιο ποσό χρημάτων που βρέθηκε στην κατοχή του λίγο πριν χωρίσει με την πρώην σύζυγό. Αλλού αναφέρει ότι αντιδράσεις για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προκάλεσε η εικόνα των 9 μεταναστών από την Αφρική που εντοπίστηκαν στην Ακανθού προσπαθώντας να αποβιβαστούν από βάρκα, να προσέρχονται στο «δικαστήριο» με χειροπέδες. Σε άλλο θέμα, δύο ακαδημαϊκοί σχολιάζουν ότι οι Τ/κ μένουν εκτός παιχνιδιού όσον αφορά το φυσικό αέριο.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Τετελεσμένο η τετρακομματική», γράφει ότι σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων ΡΤΚ – ΚΛ – ΚΚΔ και ΔΚ για τον σχηματισμό «κυβέρνησης» και τον διαμοιρασμό των «υπουργείων». Αλλού γράφει ότι σήμερα τελικά θα σταλεί ο ελεγκτής από το «υπουργείο παιδείας» στο θρησκευτικό κολέγιο στη Μια Μηλιά για τις καταγγελίες εκπαιδευτικών για θρησκευτική καταπίεση. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ειδικοί σε θέματα διεθνών σχέσεων ανέφεραν στην εφημερίδα ότι η γεώτρηση ανοικτά της Πάφου μπορεί να κλιμακώσει την ένταση μεταξύ Ε/κ και Τ/κ.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Πούλησα ακίνητα, πήρα παρατράβηγμα, πήρα δάνειο», αναφέρεται στη δήλωση Οζγκιουργκιούν για τις καταθέσεις του, γράφοντας ότι είναι η εξήγησή του για τις 700.000 δολάρια, χωρίς όμως να δώσει κανένα αποδεικτικό έγγραφο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα «υπουργεία» στην τετρακομματική «κυβέρνηση» θα είναι από τρία για τα δύο μεγάλα κόμματα (ΡΤΚ και ΚΛ) και από δύο για τα μικρά (ΚΚΔ και ΔΚ). Αλλού γράφει ότι αρνητικός ήταν ο αντίκτυπος στο συνάλλαγμα εξαιτίας της ανακοίνωσης ότι η Τουρκία μπορεί να επιχειρήσει στρατιωτικά στο Αφρίν, με την τουρκική λίρα να χάνει και πάλι αξία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα