Αλεξάνδρου για ΑΠΟΕΛ: «Θα κερδίσει ένα πολύ μεγάλο στοίχημα, αν...»

Δικαιολογία χαρακτήρισε τον ελλιπή χρόνο συμμετοχής των Κύπριων διεθνών στις ομάδες τους ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πορεία του ΑΠΟΕΛ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο παλαίμαχος άσος στον ΣΠΟΡ FM για...

…την Εθνική ομάδα: «Πολλοί έχουν καταθέσει την άποψή τους για την Εθνική. Ο Αναστασιάδης είπε κάποτε ‘Δεν έχουμε να κάνουμε θεούς’. Δεν υπάρχει νοοτροπία νικητή στην Εθνική και αυτό μας ταλαιπωρεί. Δεν πιστεύω πως δεν υπάρχει αυτοπεποίθηση, πολλά παιχνίδια είναι δύσκολα,

τουλάχιστον η Κύπρος θα έπρεπε να βγάζει περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό της. Έχουμε μια φουρνιά με ταλαντούχα παιδιά και παιδιά που παίζουν στο εξωτερικό από μικροί και αυτό θα ανεβάσει το επίπεδο. Και με τους υπάρχοντες, μπορεί να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα. Σε καμιά ομάδα δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, αν δεν υπάρχει αυτοπεποίθηση. Δεν θέλω να πω πως δεν υπάρχει προσωπικότητα, αλλά κάποιος θα πρέπει να την καλλιεργήσει. Θα πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη και να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά να δείξουν τον καλύτερο τους εαυτό. Με την εικόνα που έχουμε, δίνουμε τροφή σε αυτούς που αμφισβητούν το πρωτάθλημα μας και τον Κύπριο ποδοσφαιριστή. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο επίπεδο της Μάλτας. Μπορεί να ανεβεί η Εθνική, όμως θα πρέπει να έρθουν κάποιες νίκες και να βελτιωθούν κάποια πράγματα».

…το γεγονός πως αρκετοί ποδοσφαιριστές δεν έχουν λεπτά στα πόδια τους: «Να σας πω ο Αρτυματάς πήγαινε στην Εθνική παλιά, αλλά δεν έπαιζε και πολύ, πριν πάει στην Ανόρθωση. Εξαρτάται από την προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά του κάθε παίκτη. Αν ο ποδοσφαιριστής προπονηθεί σε υψηλούς ρυθμούς, τότε μπορεί να αναπληρώσει το γεγονός πως δεν παίζει και πολύ. Το έζησα και προσωπικά. Τα νέα παιδιά προπονούνται καλύτερα. Δεν είναι δικαιολογία, όμως, το ότι δεν παίρνουν αγωνιστικά λεπτά».

…τον ΑΠΟΕΛ: «Τα πράγματα είναι καλύτερα στον ΑΠΟΕΛ, ειδικά μετά τη νίκη με την ΑΕΛ. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι επανέρχεται το ομαδικό πνεύμα, η πίεση και η κριτική στην αρχή της σεζόν μετατρέπεται σε θετική αντίδραση. Προπονητικά και αγωνιστικά, έχουν γίνει πράγματα. Η ομαδικότητα είναι το μεγαλύτερο κέρδος. Η νίκη με ΑΕΛ είναι σημαντική, αν πάρει νίκη και στα επόμενα παιχνίδια, θα μπορέσει να κτίσει πάνω τους. Ταπεινοί και αφοσιωμένοι να μείνουν, πιστεύω θα υπάρξει συνέχεια. Αν ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ συνειδητοποιήσει το τι μπορεί να προσφέρει, τότε θα κερδίσει ένα πολύ μεγάλο στοίχημα. Ξέρουμε όλοι τι μπορεί να προσφέρει αυτός. Αν συνεχίσει αυτή η δυναμική, τότε μόνο καλύτερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα. Ο ΑΠΟΕΛ, όμως, δεν μπορεί να ικανοποιείται με δύο-τρία καλά αποτελέσματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα