Άμεση εγκατάλειψη βιομηχανικής ζώνης διέταξε η Β.Κορέα

Εντολή για άμεση εγκατάλειψη της κοινής βιομηχανική ζώνης Κεσόνγκ έδωσε σήμερα η Βόρεια Κορέα.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής για την ειρηνική επανένωση της Κορέας, η οποία ασχολείται με τα διακορεατικά θέματα, αποτελεί συνέχεια της μονομερούς απόφασης της Σεούλ να σταματήσει κάθε δραστηριότητα στο βιομηχανικό πάρκο ως τιμωρητικό μέτρο για την τέταρτη πυρηνική δοκιμή και τη ρίψη την Κυριακή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς που πραγματοποίησε η Πιονγκγιάνγκ.

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής που μετέδωσε το KCNA,

το βιομηχανικό πάρκο Κεσόνγκ κλείνει και η περιοχή κηρύσσεται στρατιωτική.

Εξάλλου, όπως αναφέρειτο ΑΠΕ-ΑΜΠΕ, όλες οι τηλεπικοινωνίες του στρατού με τη Νότια Κορέα, συμπεριλαμβανομένου του συνοριακού χωριού Πανμουντζόμ, βασικού διαύλου επικοινωνίας μετά των δυο αντίπαλων κρατών, διακόπτονται χωρίς να διευκρινιστεί για πόσο διάστημα.

"Οι νοτιοκορεατικές εχθρικές δυνάμεις θα δοκιμάσουν το βαρύ και επώδυνο τίμημα που πρέπει να πληρώσουν γιατί έκλεισαν το βιομηχανικό συγκρότημα Κεσόνγκ. Κατάσχουμε όλα τα υπάρχοντα των νοτιοκορεατικών επιχειρήσεων και των θυγατρικών εταιριών τους, συμπεριλαμβανομένων των μηχανών, των πρώτων υλών και της περιουσίας". Όλοι οι Νοτιοκορεάτες πρέπει να αποχωρήσουν παίρνοντας μαζί μόνο τα προσωπικά τους είδη, προσθέτει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα