"Φέτος θα καταγράψουμε ρεκόρ νεκρών από πνιγμούς"

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επαγγελματίες ναυαγοσώστες εν όψει και του τριημέρου του Κατακλυσμού, αλλά και της καλοκαιρινής περιόδου.

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Επαρχιακού Ναυαγοσωστικού Ομίλου Λεμεσού Αυγουστίνο Παπαδόπουλο. Ο κ.Παπαδόπουλος τόνισε εμφαντικά ότι «φέτος θα καταγράψουμε ρεκόρ πνιγμών». «Ήδη έχουμε αρκετά περιστατικά πριν καν αρχίσει η καλοκαιρινή περίοδος», πρόσθεσε.

Δυο τραγωδίες, εξάλλου, απετράπησαν στο παρά πέντε στην Επαρχία Πάφου.

Ο κ.Παπαδόπουλος σημείωσε ότι

στο τραπέζι βρίσκεται εισήγηση όπως δουλέψουν συγκεκριμένα σημεία υπό το καθεστώς βάρδιας. «Αρκετά σημεία στην ακτογραμμή της Αμαθούντας δεν λειτουργούν σε βάρδιες», σημείωσε.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, από τα 25 συνολικά σημεία της Λεμεσού, σήμερα λειτουργούν υπό το καθεστώς βάρδιας 3, ενώ από τον Ιούνιο θα λειτουργούν 7.

Κληθείς να απαντήσει για το ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν εγκρίνεται το καθεστώς βάρδιας, ο κ.Παπαδόπουλος σημείωσε ότι δεν είναι ευθύνη του Υπουργού αλλά των Επαρχιακών Διοικήσεων, εκεί δηλαδή όπου απευθύνονται οι επαγγελματίες ναυαγοσώστες για τα αιτήματα της βάρδιας.

Το σύστημα βάρδιας προνοεί ωράριο λειτουργίας από τις 06.00 το πρωί μέχρι τις 20.00 το βράδυ, δηλαδή από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου. Όσον αφορά το πόσοι ναυαγοσώστες βρίσκονται ανά σημείο, ο κ.Παπαδόπουλος σημείωσε ότι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 ανά σημείο.

Keywords