Ανάλυση: «Ο Ερντογάν θυμίζει Χίτλερ – Το τέλος των ψευδαισθήσεων» (vid)

Για την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία συζήτησαν την εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του ΣΙΓΜΑ, ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Νίκος Κατσουρίδης, ο νομικός και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μιχάλης Παπαπέτρο,υ κι ο νομικός Γιώργος Κολοκασίδης.

Ν. Κατσουρίδης: Η θρασύτητα Ερντογάν θυμίζει τον Χίτλερ

Ζούμε μια από τις πιο ενδεικτικές στιγμές της στυγνότητας των συμφερόντων, ανέφερε αρχικά ο κ. Κατσουρίδης.

Διεξάγεται ένα έγκλημα και δεν

επιτρέπεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας να εκδώσει έστω και μια ήπια δήλωση που να αντιδρά σ' αυτήν την επίθεση – εισβολή που διεξάγει η Τουρκία, ανέφερε.

Ο κ. Κατσουρίδης, χαρακτήρισε τουλάχιστον περίεργη την δήλωση του Γ.Γ του ΝΑΤΟ, αφού δεν εξήγησε ποιες είναι οι τρομοκρατικές επιθέσεις που έχει δεχτεί η Τουρκία.

Παράλληλα, σημείωσε, ότι έχοντας ως δεδομένη την στάση των δυο μεγάλων (ΗΠΑ – Ρωσία) και του ΝΑΤΟ να υποστηρίζει ξεκάθαρα την Άγκυρα, τότε, μπορεί να επεξηγηθεί εύκολα η θρασύτητα του Ερντογάν ο οποίος θυμίζει τον Χίτλερ.

«Αυτή η εικόνα μου αποτυπώθηκε βλέποντας τον από το βήμα στα Ηνωμένα Έθνη να ανεμίζει χάρτες και να εξηγεί τι θα κάνει εις βάρος διαφόρων λαών και περιοχών, ως να ήταν στην συνεδρία της κοινοβουλευτικής του ομάδας που είναι απόλυτος αφέντης», τόνισε..

Ο κ. Κατσουρίδης ανέφερε επίσης ότι πρέπει να αναλύσουμε τι θα σημαίνει για μας αν η Τουρκία πετύχει τους στόχους της στην Συρία, προσθέτοντας ότι η πρώτη ανάγνωση είναι ότι θα αποθρασυνθεί εντελώς.

Μ. Παπαπέτρου: Το τέλος των ψευδαισθήσεων για όσους παραπλανούσαν

O κ. Παπαπέτρου υποστήριξε από την πλευρά του ότι τα γεγονότα στην Συρία αποτελούν το τέλος των ψευδαισθήσεων για όσα παραπλανούσαν και τον δικό μας λαό και την ανθρωπότητα γενικότερα, σ' ότι αφορά τις λεγόμενες Αρχές που υπάρχουν διεθνώς.

Επίσης, δήλωσε ότι ξεσκεπάστηκαν οι μεγάλες δυνάμεις με τρόπο εκκωφαντικό. Συνεπώς, το μήνυμα που πρέπει να λάβουμε εμείς, τόνισε, είναι πως όταν έχουμε εσωτερικά προβλήματα στην πατρίδα μας σε συνδυασμό με άλλες διεθνείς εξελίξεις, οι πολιτικές μας θα πρέπει να είναι πραγματιστικές.

Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι οι κίνδυνοι θα εξαλειφθούν μόνο με την λύση του Κυπριακού χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να παραδοθούμε.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι είναι με την Τουρκία που έχουμε να κάνουμε, ο ίδιος είπε ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. «Το να περιμένουμε άλλους να έρθουν μας σώσουν, το να λέμε ψευδώς στον Κυπριακό λαό ότι θωρακίσαμε την ΑΟΖ μας, το να λέμε ψευδώς στον Κυπριακό λαό ότι ξέρετε οι Τούρκοι βρήκαν αδύναμους του Ιταλούς αλλά τώρα που θα έρθουν οι Γάλλοι θα δείτε τι θα γίνει… Εγώ δεν είδα κανέναν να αντιδρά έμπρακτα»

Γ. Κολοκασίδης: Το τέλος των ψευδαισθήσεων για όσους πίστευαν στον Ερντογάν

O νομικός Γιώργος Κολοκασίδης, από την πλευρά του υποστήριξε ομοίως με τον κ. Παπαπέτρου, ότι όντως είναι το τέλος των ψευδαισθήσεων. Αλλά των ψευδαισθήσεων σ' ό,τι αφορά τον Ερντογάν και την επιθυμία του να βρει ειρήνη με τους γείτονες του. Διότι, πρόσθεσε, πολλοί και στην Κύπρο και στο εξωτερικό είχαν πιστέψει στον Ερντογάν.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι τότε κάποιοι παρασύρθηκαν συναισθηματικά επειδή στο ξεκίνημα της πολιτικής του καριέρας ο Ερντογάν μιλούσε για εκδημοκρατισμό της Τουρκίας. Όμως, ο κ. Ερντογάν χρησιμοποίησε τον «εκδημοκρατισμό» για να αγκαλιάσει με σιδηρά πυγμή την Τουρκία για να λειτουργήσει αντιδημοκρατικά.

Επίσης, τόνισε ότι αν ο Ερντογάν επιτύχει γρήγορα και εύκολα την νίκη του στην Συρία τότε θα στρέψει το βλέμμα του σ' άλλα μέτωπα που διεκδικεί, δηλαδή προς το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα