Ανατροπή και μισή πρόκριση για Ολυμπιακό

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Γκολ, θέαμα και συγκινήσεις επιφύλασσαν οι χθεσινοί αγώνες της 4ης αγωνιστικής

Με τεράστια ανατροπή ο Ολυμπιακός πήρε το τρίτο του «τρίποντο» στον 6ο όμιλο του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 2-1 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 4η αγωνιστική της διοργάνωσης, με τον Πάρντο να αποτελεί μεγάλο πρωταγωνιστή των πρωταθλητών, καθώς σκόραρε και

τα δύο τέρματα της ανατροπής (65΄, 90΄). Ο Χότζιτς με κεφαλιά στο 21΄ είχε ανοίξει το σκορ για τους Κροάτες, οι οποίοι από το 79΄ αγωνίζονταν με δέκα παίκτες (αποβολή του Πίβαριτς με 2η κίτρινη). Ο Φορτούνης αστόχησε σε πέναλτι στο 54΄ για τους Πειραιώτες.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ντιναμό έφτασε στο γκολ με τη συμπλήρωση 21 λεπτών στην αναμέτρηση. Από τη σέντρα του Πίβαριτς, ο αμαρκάριστος Χότζιτς με κεφαλιά από τη γραμμή της μικρής περιοχής παραβίασε την εστία του Ολυμπιακού (0-1). Οι γηπεδούχοι έψαξαν τη γρήγορη ισοφάριση, όμως η κεφαλιά του Σιόβα στο 23΄ μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη πέρασε άουτ, ενώ στο 40΄ το αριστερό σουτ του Σεμπά από πλάγια θέση, απέκρουσε σε κόρνερ ο Εντουάρντο. Με το 0-1 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, με την Ντιναμό να δείχνει περισσότερο διαβασμένη σε σχέση με το πρώτο ματς.

Πίεσαν από την αρχή
Ο Ολυμπιακός έδειξε διάθεση να πιέσει με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, με τον Κασάμι δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα να επιχειρεί μακρινό σουτ, το οποίο πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ντιναμό. Στο 53΄ ο Ολυμπιακός βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με την ισοφάριση. Από την εκπληκτική ενέργεια του Φορτούνη, η μπάλα έφτασε στον Ιντέγε μέσα στη μεγάλη περιοχή. Το μαρκάρισμα του Σάντος πάνω στον Νιγηριανό ήταν ιδιαίτερα σκληρό, με τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι, ενώ φιλοδώρησε και με κίτρινη κάρτα τον παίκτη της Ντιναμό. Απέναντι από τον Εντουάρντο βρέθηκε ο Φορτούνης, με τον γκολκίπερ των Κροατών να λέει «όχι» στον πρώτο σκόρερ του Ολυμπιακού στη Superleague.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Φορτούνης στο 53΄, το πέτυχε ο Πάρντο στο 65ο λεπτό. Δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο γήπεδο στη θέση του Ερνάνι, ο Πάρντο εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική πάσα του Ιντέγε και με καλοζυγισμένο αριστερό πλασέ, στην πρώτη του μόλις επαφή με την μπάλα, έφερε το ματς στα ίσα (1-1).
Οι φιλοξενούμενοι στο 78ο λεπτό έμειναν με 10 παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας στον Πίβαριτς, με τον Ολυμπιακό 12 λεπτά αργότερα να πετυχαίνει την απόλυτη ανατροπή. Από τη σέντρα ακριβείας του Φορτούνη στην καρδιά της κροατικής άμυνας, ο Πάρντο εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Εντουάρντο και με νέο εξαιρετικό πλασέ παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία της... παραδομένης Ντιναμό.

Σίφουνας η Μπάγερν
Επίδειξη δύναμης έκανε η Μπάγερν, που διέλυσε 5-1 την Άρσεναλ και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» του Champions League. Το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση σφράγισε από σήμερα η Μπαρσελόνα ξεπερνώντας άνετα 3-0 το εμπόδιο της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, με Νεϊμάρ και Σουάρες να καλύπτουν το κενό του Λίο Μέσι. Πέρασε επίσης η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με το «διπλό» στη Λιόν (0-2), ενώ η Τσέλσι πήρε βαθιά «ανάσα» με το 2-1 επί της Ντιναμό. Έστω και με μεγάλη δυσκολία, έστω και με «λυτρωτή» τον Γουίλιαν στο 83΄, οι «μπλε» έμειναν σε τροχιά πρόκρισης και ο Μουρίνιο μπορεί να περάσει λίγες ημέρες ηρεμίας.
Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στον 6ο όμιλο με εννέα βαθμούς, όσους και η Μπάγερν Μονάχου.

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπαρσελόνα - ΜΠΑΤΕ 3-0
(30΄πεν., 83΄ Νεϊμάρ, 60΄ Σουάρες)
Ρόμα - Λεβερκούζεν 3-2
(2΄ Σαλάχ, 29΄ Τζέκο, 80΄πεν. Πιάνιτς - 46΄ Μεχμέντι, 51΄ Ερνάντες)

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπάγερν - Άρσεναλ 5-1
(10΄ Λεβαντόφσκι, 29΄,89΄ Μίλερ, 44΄ Αλάμπα, 55΄ Ρόμπεν - 69΄ Ζιρού)
Ολυμπιακός - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-1
(65΄,90΄ Πάρντο - 21΄ Χότζιτς)

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Πόρτο 1-3
(75΄πεν. Ζαχάβι - 19΄ Τέγιο, 49΄ Αντρέ Αντρέ, 72΄ Λαγιούν)
Τσέλσι - Ντιναμό Κιέβου 2-1
(34΄αυτ. Ντράγκοβιτς, 83΄ Γουίλιαν - 78΄ Ντράγκοβιτς)

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Λιόν - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 0-2
(25΄, 57΄ Τζιούμπα)
Γάνδη - Βαλένθια 1-0
(49΄ πεν. Κουμς)

Keywords
Τυχαία Θέματα