Άνοιξε τον δρόμο για Χρυστάλλα ο Ρίκκος

Το δρόμο για να εκκινήσει υπόθεση, στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, εναντίον της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, άνοιξε η απόφαση του Ανωτάτου για παύση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου από τη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Εφόσον ο Γενικός Εισαγγελέας κρίνει ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία και τεκμήρια για την έναρξη μιας τέτοιας διαδικασίας, η υπόθεση Ρίκκου Ερωτοκρίτου αποτελεί προηγούμενο, αφού

η ίδια διαδικασία, με διαφορετικά όμως δεδομένα, θα ακολουθηθεί και σε εκείνη την περίπτωση.

Επιπλέον, έχουν αρθεί τα διαδικαστικά εμπόδια, δήλωσε στο Sigmalive ο νομικός Σίμος Αγγελίδης. Συγκεκριμένα, εφόσον ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος είναι ο αρμόδιος για να αποφασίσει αν υπάρχουν τα απαραίτητα τεκμήρια για την έναρξη μιας τέτοιας διαδικασίας και το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, κρίνουν ότι «στέκει» υπόθεση, τότε δεν θα αντιμετωπίσουν προδικαστικές ενστάσεις, που είχαν τεθεί στην παρούσα διαδικασία, διότι έχουν ήδη ψηφιστεί οι διαδικαστικοί κανονισμοί από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

Έχει ερμηνευθεί τι αποτελεί ανάρμοστη συμπεριφορά, επομένως μόνο ως μια βάση για το Ανώτατο Δικαστήριο μπορεί να ερμηνευτεί, δήλωσε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δώρος Ιωαννίδης.

«Η απόφαση θέτει τους κανόνες. Από κει και πέρα είναι ένα εντελώς διαφορετικό ζήτημα, που πρέπει να κριθεί στα δικά του δεδομένα. Άμεση σύνδεση δεν υπάρχει. Τέθηκαν, όμως, οι νομικές αρχές οι οποίες απλώς θα αξιολογηθούν από το Γενικό Εισαγγελέα», δήλωσε ο νομικός Αχιλλέας Αιμιλιανίδης.

Πάντως, σχετικό αίτημα για παύση της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας δεν έχει καταχωρηθεί.

Follow @AthanasiouTh

Keywords
Τυχαία Θέματα