Ανόρθωση: Δεν έγινε πρόταση στον Μαϊσουράτζε

Ένα από τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται στο τέλος της ποδοσφαιρικής χρονιάς στην Ανόρθωση είναι αυτό του Ιράκλι Μαϊσουράτζε. Ο 26χρόνος Γεωργιανός ποδοσφαιριστής είχε υπογράψει πέρσι το καλοκαίρι συμβόλαιο συνεργασίας για 1+1 χρόνια, με την διοίκηση της «Κυρίας» να διατηρεί το δικαίωμα ανανέωσης της συνεργασίας για ακόμη έναν χρόνο.


Ο Ιράκλι Μαϊσουράτζε με δηλώσεις του σε ΜΜΕ της χώρας αναφορικά

με το μέλλον του στην Ανόρθωση ανέφερε μεταξύ άλλων το εξής: «Αν και ο σύλλογος μου έχει κάνει πρόταση για συνέχιση της συνεργασίας, ακόμα δεν έχω δώσει την απάντησή μου. Υπάρχει χρόνος και δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη».
Σε επικοινωνία που είχαμε με την επίσημη Ανόρθωση μας διαβεβαίωσαν ότι πρόταση προς τον Μαϊσουράτζε δεν έχει κατατεθεί και ότι όλα τα θέματα προγραμματισμού για την νέα χρονιά θα μελετηθούν αρχές του επόμενου μήνα.
Ωστόσο στην περίπτωση Μαϊσουράτζε υπάρχουν μεταξύ άλλων τα εξής σενάρια. 1. Η Ανόρθωση να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τους όρους που είχαν συμφωνηθεί το περασμένο καλοκαίρι. Ενέργεια που δεν μπορεί να μην γίνει αποδεχθεί από τον ποδοσφαιριστή. 2. Να προτείνει στον ποδοσφαιριστή αναπροσαρμογή συμβολαίου με άλλους όρους συνεργασίας. Πρόταση που σαφώς έχει δικαίωμα να μην δεχθεί ο ποδοσφαιριστής.
Υπάρχει και τρίτο σενάριο. Σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ, ένας ποδοσφαιριστής έχει το δικαίωμα να κάνει αποδεκτή πρόταση ομάδας άλλης χώρας αν οι όροι εργοδότησης και οι οικονομικοί όροι είναι καλύτερη από τους όρους συνεργασίας που έχει με την ομάδα που διατηρεί το δικαίωμα ανανέωσης της συνεργασίας. Σε τέτοια περίπτωση η ομάδα που έχει το όψιον δεν λαμβάνει κατ` ανάγκη οικονομική αποζημίωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα