Ανταγωνιστικό σύνολο και εξάδα

ΑΕΛ
Αυτοί είναι οι στόχοι που έθεσε ο προπονητής της ΑΕΛ Χριστάκης Χριστοφόρου στη χθεσινή επίσημη πρώτη προπόνηση

Με χαμηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η επίσημη πρώτη της ΑΕΛ για τη νέα περίοδο. Παρουσία περίπου 300 φίλων της ομάδας, οι ποδοσφαιριστές, νέοι και παλιοί, προπονήθηκαν στο βοηθητικό και ουσιαστικά άνοιξε ο κύκλος της προετοιμασίας. Ντεγκρά, Σουάρες, Φέλτσερ, Ρομπέρ, Φράγκου

και Θεοδώρου αποτέλεσαν τα νέα πρόσωπα της προπόνησης, ενώ το παρών έδωσε και ο Εσπάνα, ο οποίος παρά το ότι αρχικά ήταν εκτός πλάνων αποδέχθηκε τη μείωση που του προτάθηκε και προς το παρών παραμένει στην ομάδα. Αν ο Βενεζουελάνος κεντρικός αμυντικός πάρει θέση στο ρόστερ της νέας περιόδου θα φανεί κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Πριν από την προπόνηση πραγματοποιήθηκε στον χώρο των αποδυτηρίων ο καθιερωμένος αγιασμός.

Πέρα από τους ποδοσφαιριστές, νέα πρόσωπα ήταν ο team manager της ομάδας Νικόλας Καρασαμάνης, που αντικατέστησε τον Ιούλιο Κονναρή που βρέθηκε στην προπόνηση για να αποχαιρετήσει τους παίκτες και ο Δημήτρης Κοντίδης που πήρε τη θέση του Χρήστου Δαμιανού ως γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος. Επίσης, αλλαγή υπήρξε και σε μέλη της ιατρικής ομάδας, στις θέσεις των φυσικοθεραπευτών.

«Συμφωνήσαμε με Αντράντε»
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Χριστάκης Χριστοφόρου λίγο πριν από την επίσημη προπόνηση οριοθέτησε τον στόχο της νέας περιόδου και μίλησε για τον προγραμματισμό «Έχει λίγες μέρες που ξεκινήσαμε, όλα πηγαίνουν καλά, όμως από σήμερα θα νιώσουν και οι ποδοσφαιριστές τι είναι η ΑΕΛ και τον κόσμο της στον οποίο βασίζεται η ομάδα. Με τα νέα οικονομικά δεδομένα προσπαθούμε και είμαι σίγουρος ότι θα φτιάξουμε μια καλή ομάδα, ανταγωνιστική, η οποία θα έχει σαν στόχο την είσοδό της στην 6άδα.

Όσον αφορά το ρόστερ, υπολείπονται ακόμα κάποιες μετεγγραφές, δεν βιαζόμαστε για να κάνουμε σωστές κινήσεις, δεν θα κάνουμε πάρα πολλές. Ποσοτικά δεν θα έχουμε μεγάλο ρόστερ αλλά ποιοτικό. Δεν μπορώ να είμαι απόλυτος για τις κινήσεις που θα γίνουν. Θα δούμε στην πορεία, ανάλογα με την ομάδα. Αν χρειάζεται και όπου χρειάζεται θα ενισχυθούμε. Έχουμε συμφωνήσει με τον Αντράντε, τώρα είναι σε πρόγραμμα αποκατάστασης στην Πορτογαλία, θα έρθει την άλλη εβδομάδα να ενσωματωθεί με την ομάδα, θα πάει μαζί μας Ιταλία και σιγά-σιγά θα αρχίσει να μπαίνει στην ομάδα.

Αν όλα πάνε καλά θα είναι στο ρόστερ της νέας περιόδου. Η αλλαγή των οικονομικών δεδομένων αναγκαστικά μας έκανε να αλλάξουμε το μετεγγραφικό πλάνο, αλλά επιμένω ότι η ΑΕΛ θα είναι ανταγωνιστική. Κοντά στην ολοκλήρωση του ρόστερ θα είμαστε πριν πάμε Ιταλία, αλλά ακόμα και την τελευταία ημέρα των μετεγγραφών, αν διαπιστώσουμε ότι χρειαζόμαστε ενίσχυση, θα πάρουμε παίκτη».

Τις επόμενες ημέρες θα τρέξει και πάλι το κεφάλαιο προγραμματισμός. Στόχος, όπως δήλωσε και ο κ. Χριστοφόρου, είναι μέχρι τη μεθεπόμενη Παρασκευή, που η ομάδα θα αναχωρήσει για την Ιταλία, να πραγματοποιηθούν κάποιες μετεγγραφές για να συμπληρωθεί σε έναν μεγάλο βαθμό το ρόστερ της ομάδας. Όμως χρονοδιάγραμμα δεν μπαίνει αφού ο τεχνικός της ΑΕΛ θέλει να πάρει ποιοτικούς παίκτες και όχι απλά παίκτες που θα γεμίσουν το ρόστερ.

Η ΑΕΛ θα πραγματοποιήσει σίγουρα ακόμα 4 κινήσεις ενώ είναι πιθανόν να αυξηθούν κατά 1 ή 2 μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.
Και επίσημα παρελθόν αποτελεί για την ΑΕΛ ο Ντιαλό, αφού χθες η Νανσί ανακοίνωσε την απόκτησή του για τα επόμενα δύο χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα