Αντιμετώπιση λαθρομετανάστευσης & παραπληροφόρησης: Τα μαθήματα από Βουλγαρία

Η σημασία της πρώτης επίσημης επίσκεψης Κύπριου ΥΠΕΣ στη χώρα-κλειδί των Βαλκανίων: Η Κύπρος ως δυνητικό ανθρωπιστικό hub πολιτικής προστασίας και περιφερειακής πυρασφάλειας και αντιμετώπισης υβριδικών απειλών.

Eξέχουσας σημασίας ήταν η επίσκεψη στις 6 Απριλίου 2022 του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή στην Βουλγαρία, καθώς είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Κύπριου ΥΠΕΣ στη χώρα των Βαλκανίων. Η επίσκεψη, που ήταν συνέχεια της επίσκεψης του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη

τον Φεβρουάριο του 2020, χαιρετίστηκε ενθέρμως από βουλγαρικής πλευράς και ήταν αποτέλεσμα επίσημης πρόσκλησης που είχε λάβει ο ΥΠΕΣ παλαιότερα από τον Βούλγαρο ομόλογό του, ωστόσο η πανδημία δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση της επίσκεψης νωρίτερα.

Ο Ν. Νουρής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας, Πτέραρχο ε.α. Rumen Radev και με τον ομόλογό του Boyko Rashkov. Οι δύο αντιπροσωπίες αντάλλαξαν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως το μεταναστευτικό, την διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ για το οποίο οι δύο χώρες έχουν πολλές ιδιαιτερότητες, αλλά και θέματα πολιτικής προστασίας, καθώς και το Ουκρανικό.

➡️ Διδαχθέντα μαθήματα: Αντιμετώπιση λαθρομετανάστευσης &παραπληροφόρησης

Keywords
Τυχαία Θέματα