Άντρος: Δεν έχουμε στοιχεία αλλά υπόνοιες για αποκαλύψεις ΣΙΓΜΑ...

Με υπόνοιες και όχι με στοιχεία κατηγόρησε το ΣΙΓΜΑ, χωρίς να το κατονομάζει, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, αναφορικά με τις αποκαλύψεις του «καυτού φακέλου» των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων (ΠΕΠ).

Ο κ. Κυπριανού υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι «ένας τηλεοπτικός σταθμός (ΣΙΓΜΑ), σε συνεννόηση θεωρώ με την κυβέρνηση, προχωρά επιλεκτικά στη δημοσιοποίηση θεμάτων τα οποία προκαλούν την κοινή

γνώμη, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό περιεχόμενο σ’ αυτά τα οποία αναφέρονται».

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ πρόσθεσε πως «δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε, δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε και καταγγέλλουμε ακριβώς ότι οι επιλεκτικές διαρροές γίνονται για να εξυπηρετήσουν τις σκοπιμότητες της κυβέρνησης, για να αποπροσανατολίσουν από το κύριο, που είναι οι βαρύτατες και ασήκωτες ευθύνες της για την κατάρρευση του Συνεργατισμού».

Κληθείς, ωστόσο, ο κ. Κυπριανού να ξεκαθαρίσει κατά πόσον έχει στοιχεία για τα όσα λέει ή απλώς εκφράζει υπόνοιες, απάντησε πως «είναι υπόνοιες, είναι άποψη την οποία διαμορφώνουμε ως Κόμμα, παρακολουθώντας τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται ένα συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης».

Την ίδια ώρα είπε πως «η κυβέρνηση γενικότερα, αλλά ιδιαίτερα ο κ. Γεωργιάδης, εξελίσσονται σε κοινούς συκοφάντες και λυπούμαι γιατί συμβαίνει αυτό το πράγμα από ανθρώπους οι οποίοι παρέδιδαν μαθήματα σε άλλους όταν τους βόλευαν τα ζητήματα. Το πόρισμα για τον Συνεργατισμό είναι ξεκάθαρο και λέει ότι υπάρχουν ευθύνες από το 1960 και μετά, αλλά όλα τα προβλήματα που υπήρχαν μέχρι το 2013 δεν ήταν αρκετά για να οδηγήσουν σε κατάρρευσή του».

Πρόσθεσε ότι «στην κατάρρευση μάς οδήγησε η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού και οι άνθρωποι στους οποίους ανέθεσε να διοικήσουν τον Συνεργατισμό. Το πόρισμα λέει ότι είναι βαρύτατες οι ευθύνες τόσο του Υπουργού Οικονομικών όσο και γενικότερα της κυβέρνησης», είπε και σημείωσε πως το πόρισμα αναφέρει ακόμα ότι αποσιωπήθηκε το γεγονός ότι ο Συνεργατισμός αντιμετώπιζε πάρα πολλά προβλήματα, ιδιαίτερα πριν από τις Προεδρικές εκλογές του 2018.

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών και την "προσπάθεια αποπροσανατολισμού γενικότερα", ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ είπε πως η μια απαίτηση του κόμματος είναι «εάν ο ΥΠΟΙΚ έχει συγκεκριμένα στοιχεία για να τεκμηριώσει αυτά τα οποία υποστηρίζει, εμείς τον προκαλούμε να τα δώσει στη δημοσιότητα».

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα