Αστυνομία Γερμανίας: Αλλοδαποί έσπειραν τον τρόμο στη χώρα

Εξαιρετικά σοβαρές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση των σεξουαλικών παρενοχλήσεων και επιθέσεων σε γυναίκες τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία, το Αμβούργο, τη Φρανκφούρτη και άλλες γερμανικές πόλεις, με την κυβέρνηση να επιρρίπτει ευθύνες στην Αστυνομία, η οποία δεν κατάφερε να ελέγξει την κατάσταση και την Αστυνομία να απαντά με τη σειρά της επικαλούμενη ελλείψεις σε προσωπικό.

Το γεγονός δε ότι οι δράστες προέρχονταν κυρίως από αραβικές και βορειο-αφρικανικές χώρες αναζωπυρώνει

τη διαμάχη σχετικά με την πολιτική διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης.

Από την Αστυνομία της Κολονίας ανακοινώθηκε σήμερα ότι οι καταγγελίες έχουν φθάσει τις 121, με τις δύο από αυτές να αφορούν βιασμό και τις 100 σεξουαλική επίθεση, αλλά και ότι έχουν αναγνωριστεί 16 ύποπτοι, από φωτογραφίες και βίντεο, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστά τα ονόματά τους. Την ίδια ώρα, στο Ντίσελντορφ οργανώνονται ομάδες "αυτοάμυνας πολιτών".

Σύμφωνα με την έκθεση της Αστυνομίας της Κολονίας, όπου συνέβησαν τα περισσότερα περιστατικά, η κατάσταση γύρω από το σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης ήταν ανεξέλεγκτη.

"Είχαμε ήδη ενημερωθεί για τις συνθήκες μέσα και γύρω από το σταθμό καθώς φθάναμε στις θέσεις μας από ανθρώπους σε φορτισμένη ψυχολογική κατάσταση, με παιδιά που έκλαιγαν. Στην πλατεία έξω από το σταθμό βρίσκονταν χιλιάδες αλλοδαποί άνδρες, οι οποίοι πετούσαν διαφόρων ειδών κροτίδες και μπουκάλια προς το πλήθος, ακόμη και εναντίον των αστυνομικών", αναφέρεται στην έκθεση.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, ο κόσμος έτρεχε προς τους αστυνομικούς έντρομος, προκειμένου να αναφέρει κλοπές, περιστατικά βίας και σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον γυναικών.

"Ακόμη και η παρουσία των αστυνομικών δεν συγκράτησε τις μάζες. Γυναίκες - συνοδευόμενες από άνδρες ή όχι- αναγκάστηκαν να τρέχουν για να σωθούν, σε απερίγραπτη κατάσταση, καταδιωκόμενες από μεθυσμένους άνδρες", συνεχίζει η έκθεση, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση της Αστυνομίας να εκκενώσει την πλατεία, προσπάθεια η οποία διήρκεσε από τις 11:30μμ ως τις 12:15πμ.

Η κατάσταση χάους ωστόσο συνεχίστηκε, με τους αστυνομικούς να κάνουν λόγο για πολλές γυναίκες οι οποίες κλαίγοντας και σε κατάσταση σοκ ανέφεραν επιθέσεις σεξουαλικού περιεχομένου από ομάδες ανδρών.

"Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν επιτόπου δεν μπορούσαν να αναλάβουν τον έλεγχο της κατάστασης - ήταν απλώς πάρα πολλά γεγονότα που συνέβαιναν ταυτόχρονα και ήταν αδύνατον να ελεγχθούν", αναφέρεται χαρακτηριστικά και σημειώνεται ότι πολλοί από τους επιτιθέμενους χλεύαζαν τόσο το πλήθος όσο και τους αστυνομικούς, ισχυριζόμενοι ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν συνέπειες για τις πράξεις τους.

Η έκθεση καταλήγει με την επισήμανση ότι "η χαοτική και εξευτελιστική κατάσταση της παραμονής της Πρωτοχρονιάς κάνει την Αστυνομία ακόμη πιο αποφασισμένη".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα