Χωλαίνοντας μπήκε, πετώντας βγήκε

Καλύτερα Χριστούγεννα δεν μπορούσε να ευχηθεί, να περιμένει και να περάσει ο ΑΠΟΕΛ. Ο Άγιος Βασίλης επισκέφτηκε πρόωρα τον «Αρχάγγελο» και μοίρασε δώρα-μαξιλαράκια που κρύβουν σημαντικούς αριθμούς, 5 από τον Απόλλωνα και 12 από την ΑΕΚ. Αν γκελάρει και η ΑΕΛ αύριο κόντρα στην Ανόρθωση και η ομάδα της Λευκωσίας παραμείνει

στην κορυφή, τότε η χαρά θα είναι μεγαλύτερη στη γαλαζοκίτρινη οικογένεια

Η σημερινή νίκη απέναντι στον Ερμή, ήταν η συνέχεια του εξαιρετικού Δεκέμβριου. Η πορεία που διένυσαν οι γαλαζοκίτρινοι δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα, αλλά με αγκάθια, τα οποία ξεπεράστηκαν επιτυχώς. Ο τελευταίος μήνας του χρόνου ξεκίνησε με μουρμούρα και ανησυχία που δημιούργησε η εμφάνιση και η ήττα από την ΑΕΚ στο τελευταίο παιχνίδι του Νοεμβρίου. Οι αντίπαλοι Απόλλωνας, Σαλαμίνα, Ομόνοια και Ερμής. Όλοι στο ΓΣΠ. Δηλαδή με πλεονέκτημα έδρας -όσο μπορεί να προταχθεί αυτό το… όπλο με τα δεδομένα της κάρτας- και κόντρα σε δύσκολες ομάδες, όμως, με το βαθμό να χαμηλώνει όσο περνούν οι ομάδες.

Επομένως το κλειδί ήταν ο πρώτος αντίπαλος για τη συνέχεια. Ο Απόλλωνας που ήταν στο +2 με παιχνίδι λιγότερο, ενώ στην εξίσωση ας βάλουμε και την ΑΕΚ που ήταν στο -1, αλλά με δυο αγώνες στο χέρι. Οι γαλαζοκίτρινοι μαζί με το σχηματισμό, άλλαξαν και αγωνιστικό πρόσωπο. Κέρδισαν τον Απόλλωνα, πήγαν με ψυχολογία κόντρα στη Σαλαμίνα. Επικράτησαν ακόμα πιο εύκολα των ερυθρολεύκων και απέκτησαν δυναμική, η οποία επιβεβαιώθηκε στο ντέρμπι αιωνίων. Αφού διαγράφηκε και η Ομόνοια θα ήταν αυτοκτονία για τον ΑΠΟΕΛ να στραβοπατήσει με τον Ερμή. Έστω και με μέτρια εμφάνιση, η ομάδα του Τραμετζάνι πέρασε και τον ουραγό και πάει ήρεμη, ανεβασμένη και αισιόδοξη το 2019 για να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Τα βαθμολογικά οφέλη και οι διαφορές που δημιουργήθηκαν τον Δεκέμβριο από τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου σημαντικές. Στο +5 από τον Απόλλωνα και στο +12 από την ΑΕΚ, με ένα και δυο παιχνίδια περισσότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χωλαίνοντας,cholainontas