Χωρίς προσδοκίες στην Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Χωρίς προσδοκίες για μια νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Πριν από τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ αναμένεται η αποστολή επιστολής, ενώ εκκρεμεί και συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Η

καλύτερη εγγύηση για την Κύπρο και το λαό της είναι η ίδια η Ε.Ε. διαμηνύει, στο μεταξύ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και εκφράζει την ελπίδα ότι η κατοχική Τουρκία θα αναθεωρήσει τις αδιάλλακτες θέσεις της, κυρίως στο κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων, στην επιστολή αποδοχής των διαπιστευτηρίων του νέου πρέσβη της Γερμανίας στη Λευκωσία, Φρανζ Γιόζεφ Κρεμπ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει την αποφασιστικότητά του να πράξει ό,τι μπορεί για λύση του Κυπριακού και εκφράζει θλίψη για την απροθυμία της Τουρκίας να διαπραγματευτεί εντός του πλαισίου, που έθεσε ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών και κυρίως για την αδιάλλακτη στάση της, στα κεφάλαια - κλειδιά της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Ο Γερμανός πρεσβευτής διαβεβαιώνει για την αποφασιστικότητα του Βερολίνου να συνεχίσει να υποστηρίζει πλήρως τη διαδικασία επίλυσης του Kυπριακού.

Στο μεταξύ η πρόθεση επανάληψης των συνομιλιών διχάζει τον πολιτικό κόσμο με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργο Λιλλήκα, να στέλνει επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διερωτώμενος κατά πόσο αυτή η θέση είναι σε γνώση των Αθηνών ή θα προκαλέσει ρήγμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα