Χρονοδιάγραμμα 90 ημερών από Λουτ

Περιοδεία στις εγγυήτριες δυνάμεις ετοιμάζει η Λουτ.

Έγκυρη πηγή ανέφερε στο ΣΙΓΜΑ ότι με την ολοκλήρωση της περιοδείας,θα ετοιμάστει ένα σχέδιο κειμένου που θα περιλαμβάνει συγκλίσεις, προτάσεις των πλευρών και εισηγήσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, οι οποίες, όμως, όπως διευκρινίστηκε στο Εθνικό Συμβούλιο από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, θα αφορούν την διαδικασία συζήτησης και όχι την ουσία της συζήτησης.

Όπως μαθαίνει το ΣΙΓΜΑ η κ.Λουτ

έθεσε χρονοδιάγραμμα 90 ημερών για συμφωνία επί των όρων αναφοράς, καθώς θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει κάτι χειροπιαστό πριν τον Ιανουάριο, για να μην υπάρχει θέμα με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Σε παρατηρήσεις μελών της πολιτικής ηγεσίας ότι με το πλαίσιο αναφοράς σπρώχνονται και πάλι παρακάτω τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων, που εμείς ζητούσαμε να συζητούνται πλέον κατά προτεραιότητα, ο Πρόεδρος φαίνεται να διαβεβαίωσε ότι θα ζητήσει από την κ. Λουτ να συζητηθούν πρώτα αυτά τα ζητήματα και μετά τα υπόλοιπα ζητήματα.

Σε ό, τι αφορά τις επιδιώξεις της ελληνοκυπριακής πλευράς κατά την διαμόρφωση των όρων αναφοράς, η ίδια πηγή ανέφερε πως αυτές θα αφορούν συμπερίληψη του πλαισίου Γκουτέρες, αλλά και επάνοδο σε συγκλίσεις που αμφισβητήθηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα