Δακρυσμένος ο Τράγκολας: Αποτίω για τελευταία φορά φόρο τιμής

Σ’ ένα φορτισμένο κλίμα, Δ/ντης της Πυροσβεστικής και Υπουργός Δικαιοσύνης αλλά και Αρχηγός Αστυνομίας τιμούν τη μνήμη των αδικοχαμένων παλικαριών της ΕΜΑΚ, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στην φονική έκρηξη του Μαρί, πριν από 8 χρόνια.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος του ΣΙΓΜΑ, Μαρίνος Παυλικκάς, με δάκρυα

στα μάτια και έντονα φορτισμένος ο Δ/ντης της Πυροσβεστικής, Μάρκος Τράγκολας, ανέφερε ότι «τέτοιες μέρες η σκέψη μας ταξιδεύει στο μαύρο πρωινό της 11ης Ιουλίου. Οι μνήμες μας είναι ακόμη νωπές. Από τότε, όλα άλλαξαν.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχασε μεν 6 δικά της παιδιά αλλά δεν τα ξέχασε ποτέ. Όλοι τους κέρδισαν μια θέση στις καρδιές μας γιατί μας δίδαξαν το ηθικό δίδαγμα της αυταπάρνησης. Η θυσία τους θα μας θυμίζει τις αξίες της αλληλεγγύης, της προσφοράς και του καθήκοντος. Με ιδιαίτερη συγκίνηση αποτίω για τελευταία φορά φόρο τιμής από τη θέση μου γιατί σύντομα θα αποχωρήσω από το καθήκον που υπηρέτησα για σαράντα ολόκληρα χρόνια».

Από πλευράς του, ο Αρχηγός Αστυνομίας είπε, «με αισθήματα θλίψης, συγκίνησης και βαθύτατου σεβασμού τιμούμε την προσήλωσή τους στο καθήκον για την τελευταία τους μοιραία υπηρεσία που είχε ως αποτέλεσμα την ηρωική θυσία τους. Θυσιαστήκατε θέτοντας υπεράνω όλων το δημόσιο συμφέρον και την προσφορά στους πολίτες. Ο χρόνος δεν μπορεί να απαλύνει την πληγή για την θυσία σας. Η ηρωική απώλεια των ηρώων συναδέλφων μας ενδυναμώνει την θέλησή μας να γινόμαστε καλύτεροι στο καθήκον μας. 

Έχουμε χρέος να κάνουμε τα πάντα για να μη συμβεί κάτι αντίστοιχο. Δεν έχουμε δικαίωμα να επαναπαυόμαστε. Με τις δικές μας πράξεις και συμπεριφορές να γινούμε αντάξιοι των ηρώων πυροσβεστών αλλά και όλων των ηρώων του Μαρί». Να σημειωθεί ότι το παρόν του στην εκδήλωση έδωσε και ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου.

Από πλευράς του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι «η απώλεια δεκατριών ζωών απέδειξαν τη γύμνια της κοινωνίας μας και τραυμάτισαν βίαια και βαθιά τη συνείδησή μας. Επαναλαμβάνοντας τη συγγνώμη μας για όλα εκείνα που ως πολιτεία έπρεπε να πράξουμε. Υποκλιμόμαστε με σεβασμό και τιμούμε τα άξια παλικάρια έχοντας επίγμωση ότι καμιά στήριξη δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ζωή τους. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε να τιμάτε την στολή του πυροσβέστη. Την ιστορία δεν την γράφουν οι πολιτικοί ή οι στρατηγοί. Την ιστορία την γράφουν αυτοί που είχαν σαν χρέος να φιλάνε Θερμοπύλες». 

Keywords
Τυχαία Θέματα