Δεύτερο Περιφερειακό Συνέδριο Μέσης Ανατολής θαλασσαιμικών

Το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο Μέσης Ανατολής στο Αμμάν της Ιορδανίας στις 11 και 12 Νοεμβρίου διοργάνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ) που εδρεύει στην Κύπρο για τους ασθενείς με θαλασσαιμία και άλλες αιμοσφαιρινοπαθειες από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το συνέδριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας της Ιορδανίας και τον Εθνικό Σύνδεσμο Ασθενών με θαλασσαιμία, με την επίσημη παρουσία και συμμετοχή

στο πρόγραμμα του περιφερειακού γραφείου Μέσης Ανατολής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (EMRO), της πρώην Πρώτης Κυρίας του Λιβάνου καθώς και εκπροσώπων της Αυτού Υψηλότητας Sheikha Sheikha Bint Seif Al Nahyan του Αμπού Ντάπι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).

Με δύο παράλληλα προγράμματα, ένα για τους επαγγελματίες Υγείας και ένα για τους πάσχοντες, το συνέδριο προσέφερε μια μοναδική ευκαιρία στους περίπου 300 συμμετέχοντες (επαγγελματίες Υγείας, ειδικούς ιατρούς, ερευνητές, γονείς και πάσχοντες), από 36 χώρες της περιοχής (και όχι μόνο).

Τα θέματα του συνεδρίου, προστίθεται, καλύφθηκαν από πέραν των 20 εμπειρογνωμόνων ειδικών ιατρών/επιστημόνων εθνικής, περιφερειακής και διεθνούς εμβέλειας και ασθενών.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, έγινε η επίσημη παρουσίαση των ενημερωτικών βιβλίων της ΔΟΘ, «All About Thalassaemia» και «Sickle Cell Disease», στην αραβική γλώσσα, και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα ερευνών για τη νέα σύνθεση φαρμακευτικών σκευασμάτων για την αποσιδήρωση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Κύπρος έχει διαδραματίσει τα τελευταία χρόνια έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην προώθηση και ανάπτυξη τέτοιων προγραμμάτων, τόσο μέσω των διαφόρων κυβερνήσεων του τόπου, αλλά ιδιαίτερα μέσα από το έργο της ΔΟΘ, η οποία χάρη στους ιδρυτές της που είναι Κύπριοι, εδρεύει στην Κύπρο από τη δημιουργία της, το 1986.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα