Διαφωνία ωτορινολαρυγγολογικής εταιρείας για τις 20λεπτες εξετάσεις

Επιστολή προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας σχετικά με τον περιορισμό των 20 λεπτών για πρώτη επίσκεψη και των 10 λεπτών για επανεξέταση, απέστειλε η ωτορινολαρυγγολογική εταιρεία

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων, «δεν  είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τον ακριβή χρόνο που χρειάζεται για να εξεταστεί ο κάθε ασθενής. Η επανεξέταση  μπορεί να είναι για κάποιο άλλο λόγο και όχι για το αρχικό πρόβλημα μετά από 3 μήνες η μπορεί να χρειαστεί να γίνει κάποια μικρή επέμβαση στο ιατρείο η οποία χρειάζεται περισσότερο χρόνο». 

Οι

ασθενείς, προσθέτει η εταιρεία, δεν θα εξυπηρετούνται στα χρονικά αυτά πλαίσια ενώ ήδη έχουν αναβληθεί μικρές επεμβάσεις στα ιατρεία μας, τονίζει. 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης σας με ημερομηνία 24/7/2020 σας ενημερώνουμε ότι είναι αδύνατο να ισχύσει ο περιορισμός 20 λεπτά η πρώτη επίσκεψη και 10 λεπτά η επανεξέταση. 

Έχουμε κάνει λίστα με τις πράξεις οι οποίες χρήζουν περισσότερου χρόνου από 20 λεπτά και σε αυτή συμπεριλαμβάνονται σχεδόν όλες οι πράξεις μας.

Κατανοούμε ότι οι συνήθεις πράξεις στο ιατρείο μπορεί να περιορίζονται στο 20 λεπτό για να καθαρισμό αυτιού πχ η αμυγδαλίτιδες αλλά υπάρχουν πέραν των 60 πράξεων που δεν μπορούν να ενταχθούν στην κατηγορία αυτή. Λόγω του ότι υπάρχει κίνδυνος να κινδυνεύσουν ασθενείς δεν μπορούμε να δεχθούμε τον χρονικό περιορισμό που θέτει ο ΟΑΥ.

Δεν  είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τον ακριβή χρόνο που χρειάζεται για να εξεταστεί ο κάθε ασθενής. Η επανεξέταση  μπορεί να είναι για κάποιο άλλο λόγο και όχι για το αρχικό πρόβλημα μετά από 3 μήνες η μπορεί να χρειαστεί να γίνει κάποια μικρή επέμβαση στο ιατρείο η οποία χρειάζεται περισσότερο χρόνο.

Δυστυχώς οι ασθενείς δεν θα εξυπηρετούνται στα χρονικά αυτά πλαίσια. Ήδη έχουν αναβληθεί μικρές επεμβάσεις στα ιατρεία μας. 

Ζητούμε άμεσα να ακυρωθεί ο περιορισμός αυτός γιατί με τον τρόπο αυτό δεν τιμωρούνται οι γιατροί αλλά οι ασθενείς που δεν θα μπορούν να μας επισκεφτούν. Είναι κακή ιατρική να περιορίζεις τον χρόνο εξέτασης. Ο κάθε ασθενής χρειάζεται διαφορετικό χρόνο.

Αντί να περιορίζεται όλους τους γιατρούς είναι πιο σωστό να τιμωρήσετε αυτούς που κάνουν κατάχρηση στο σύστημα.

Επίσης να σας υπενθυμίσουμε ότι σε επιστολή μας με ημερομηνία 24/7/20 είχαμε ζητήσει επείγουσα συνάντηση με τον οργανισμό για να συζητήσουμε επιμέρους προβλήματα αλλά δεν έχουμε λάβει έως τώρα καμία απάντηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα