Διεθνώς αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια στο ψευδοκράτος-Τα προβλήματα

Η αύξηση των φοιτητών τρίτων χωρών στα Πανεπιστήμια των κατεχόμενων περιοχών είναι γεγονός, τα οποία μάλιστα αναγνωρίζονται διεθνώς.
Το πιο πάνω σχολίασαν στη μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» ο Εκπρόσωπος των Βρετανικών Πανεπιστημίων στην Κύπρο Χρύσανθος Σαββίδης, η Διευθύντρια του Τμήματος Εισδοχής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Μαρίνα Αλεξάνδρου και η  Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου

Παιδείας, Τέρψα Κωνσταντίνου.

«Τα Βρετανικά Πανεπιστήμια, αν και οι κατεχόμενες περιοχές δεν θεωρούνται κράτος αναγνωρισμένο, αν οι Βρετανοί θεωρούν πως ένα Πανεπιστήμιο ικανοποιεί και τηρεί ακαδημαϊκά τα δικά τους κριτήρια, τότε μπορούν να αποδεχτούν έναν απόφοιτό τους για μεταπτυχιακό, ακόμα και για διδακτορικό στο Πανεπιστήμιό τους», εξήγησε ο κ. Σαββίδης.

Δεν βλέπουν, τόνισε ο κ. Σαββίδης, «εάν είναι υπαρκτή μια χώρα, αλλά αν αυτό το Πανεπιστήμιο εκπροσωπεί ακαδημαϊκά τα δικά τους κριτήρια εισδοχής. Δυστυχώς για εμάς, ήταν κάτι το οποίο είχαν θέσει πάρα πολλές φορές, δεν παίζει κανένα ρόλο για τα Πανεπιστήμια».

Από πλευράς της, η Διευθύντρια του Τμήματος Εισδοχής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Μαρίνα Αλεξάνδρου μίλησε για τα προβλήματα που προκύπτουν.

«Σίγουρα δημιουργούν προβλήματα στην Ανώτατη Εκπαίδευση στην Κύπρο, γιατί υπήρχε μια στρατηγική να γίνουν τα κατεχόμενα ένας προορισμός Ανώτατης Εκπαίδευσης, ξεκινώντας από Μουσουλμανικές χώρες. Στους επίσημους φορείς αυτά Πανεπιστήμια είναι αναγνωρισμένα και υπήρξαν περιπτώσεις που κάποια από τα δικά μας δεν ήταν», εξήγησε.

Το θέμα σχολίασε και η Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Τέρψα Κωνσταντίνου, η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «έχουν φύγει ήδη εγκύκλιοι από εμάς προς όλα τα Ιδρύματα για να δούμε τη Διεθνή Στρατηγική που θα ακολουθήσουμε, που βέβαια αποτελούν και στόχο του Υπουργείου».

Keywords
Τυχαία Θέματα