Δήμαρχος Λεμεσού: Θετική η επίδραση του Φεστιβάλ VR & Ταινίας

Συμφωνία συνεργασίας με τον Δήμο Λεμεσού έχει συνάψει η εταιρεία Screentale, για τη διοργάνωση του πρώτου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Εικονικής Πραγματικότητας και Κινηματογράφου (First in the World International VR &Film Festival) στην Κύπρο.

Τη συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε σε συνάντηση μεταξύ της ιδρύτριας και Διευθύνουσας Συμβούλου της Screentale, Marija Savina και του

Δημάρχου Λεμεσού, Νίκου Νικολαΐδη, ενέκρινε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, το φεστιβάλ θα ενταχθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας της εταιρείας Screentale B.V. και της Tribeca Enterprises (Ηνωμένων Πολιτειών), διοργανώτριας του διεθνώς γνωστού κινηματογραφικού φεστιβάλ Tribeca Film Festival στη Νέα Υόρκη.

Υπενθυμίζεται πως η Tribeca Enterprises και το κινηματογραφικό φεστιβάλ Tibeca, είναι δημιούργημα του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού Robert De Niro.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ο Δήμαρχος Λεμεσού θεωρεί πως το φεστιβάλ "θα συμβάλει στο να καταστεί η Λεμεσός, αλλά και ολόκληρη η Κύπρος, ευρύτερα, σ΄ ένα διεθνές κέντρο σύγχρονου κινηματογράφου. Το φεστιβάλ θα έχει θετική επίδραση στην πόλη και στον τόπο μας, ευρύτερα”.

Όπως είπε ο κ. Νικολαΐδης, οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Δήμου Λεμεσού και Screentale θα οριστικοποιηθούν σύντομα.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Screentale, Marija Savina, δήλωσε "πολύ χαρούμενη για τη συμφωνία με τον Δήμο Λεμεσού, ο οποίος αναγνωρίζει τη σημασία του όλου σχεδιασμού μας για τη διοργάνωση αυτού του φεστιβάλ στην Κύπρο”.

Όπως είπε, “πρόκειται για το πρώτο βήμα στη συνεργασία μας. Ο σχεδιασμός της Screentale περιλαμβάνει την προβολή της Κύπρου σε όλο τον κόσμο. Το φεστιβάλ που ετοιμάζουμε, δεν είναι θέμα μόνο του ιδιωτικού τομέα”.

Η κ. Savina πρόσθεσε πως “στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή και με κυβερνητικούς φορείς, στους οποίους έχουμε ήδη παρουσιάσει τους σχεδιασμούς μας. Πέραν της προβολής της Κύπρου στο εξωτερικό, θεωρούμε πως το φεστιβάλ θα δώσει ώθηση στον τουρισμό, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα αναπτύξει σε σημαντικό βαθμό την τέχνη του VR και του Κινηματογράφου στο νησί. Θα μπορούμε να πούμε περισσότερα μετά την επίσκεψή μας στη Νέα Υόρκη, την ερχόμενη βδομάδα”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα