Διμερή συνεργασία συζήτησαν ΥΠΑΜ και Αρχηγός ΓΕΣ

Η συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας στην ανταλλαγή πληροφοριών, οι εξελίξεις στην περιοχή και οι δυνατότητες συνεργασίας με γειτονικές χώρες, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ελλάδας, Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, που πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στην Κύπρο.

Σύμφωνα

με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, ιδιαίτερα υπό το φως της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, καθώς και της κατάρριψης από την Τουρκία ρωσικού αεροσκάφους.

Επιβεβαιώθηκε επίσης η ανάγκη όπως Κύπρος και Ελλάδα συνεχίσουν τον αναβαθμισμένο συντονισμό τους και τη συνεργασία στην ανταλλαγή πληροφοριών.

Παράλληλα, έγινε ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις δυνατότητες που δημιουργούνται για ενίσχυση της συνεργασίας με γειτονικές χώρες, προς την κατεύθυνση της εξασφάλισης συνθηκών σταθερότητας και ειρήνης, ενώ καταγράφηκε η πρόοδος στη συνεργασία των επιτελείων Κύπρου και Ελλάδας, ιδιαίτερα μετά την υπογραφή του Μνημονίου Χειρισμού Κρίσεων.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης και ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχης Εμμανουήλ Θεοδώρου.

Ο Αντιστράτηγος Τελλίδης θα παραστεί αύριο στην εκδήλωση για τα 55χρονα της παρουσίας της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο, όπου το παρών θα δώσει και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος Πάνος Καμμένος, ο οποίος θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον κ. Φωκαΐδη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα