ΔΟΞΑ-στηκε στο Δασάκι

Η Δόξα κέρδισε τον Εθνικό και σώθηκε οριστικά

ΕΘΝΙΚΟΣ 0
ΔΟΞΑ 4
39΄ Γκόμες, 51΄ Λεονάρντο, 87΄, 90+1΄ Κάστρο

Την πιο γλυκιά της νίκη πέτυχε η Δόξα, που κέρδισε 3-0 στο Δασάκι τον Εθνικό Άχνας. Με την εκτός έδρας επιτυχία πανηγύρισε τη σωτηρία της μια αγωνιστική πριν από τη λήξη. Κι αυτό γιατί η Καρμιώτισσα έχασε από τη Σαλαμίνα και η ομάδα της Κατωκοπιάς ξέφυγε τρεις βαθμούς.

Έτσι, ό,τι και να γίνει στην τελευταία αγωνιστική, η Δόξα σώζεται, αφού και αν ηττηθεί από τη Σαλαμίνα στο Μακάρειο και κερδίσει η Καρμιώτισσα, θα υπάρχει ισοβαθμία από την

οποία ευνοείται η Δόξα.

Η Δόξα ξεκίνησε καλά και με έλεγχο της κατοχής χάρις στην καλή κυκλοφορία της μπάλας επιζήτησε το γκολ. Είχε καλές ευκαιρίες με τους Ενινφούλ (15΄), Φοφανά (21΄, 26΄).

Η υπεροχή της απέδωσε καρπούς στο 39΄, όταν μετά από ωραίο συνδυασμό, ο Γκόμες δέχθηκε μπαλιά στην περιοχή, απέφυγε αντίπαλο και πλάσαρε κάνοντας το 0-1.

Ο Εθνικός δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει μπάλα και έψαχνε με μακρινές μπαλιές τους επιθετικούς του. Είχε μια καλή στιγμή με τον Κιπιάνι στο 16΄.
Στο 13΄ φάνηκε να υπήρχε ανατροπή του Κορομίνας από τον Πρότζεκ, αλλά δεν δόθηκε πέναλτι.

Σφράγισε τη νίκη
Με δεύτερο γκολ άρχισε την επανάληψη η Δόξα. Ο Λεονάρντο μετά από κόρνερ βρέθηκε στην περιοχή και με σουτ έβαλε γερές βάσεις για το «διπλό» στο 51΄. Η φιλοξενούμενη με το 0-2 γερό αβαντάζ, διαχειρίστηκε το σκορ. Έπαιξε κλειστά πίσω, κι έβγαινε σε αντεπιθέσεις στη συνέχεια.

Έχασε ευκαιρίες με πιο σημαντική αυτή του Φοφανά (63΄), αλλά στο τέλος, 87΄και 90+1΄ με δυο γκολ του Κάστρο που βρέθηκε μόνος έδωσε διαστάσεις στη νίκη (0-4).

Ο Εθνικός ανέλαβε πρωτοβουλία μετά το δεύτερο τέρμα που δέχθηκε. Έχασε ευκαιρίες με Κατσαράβα (69΄) και είχε δυο σουτ των Φιλίποφ (65΄), Πιντσέλι (71΄) που σταμάτησε ο Νέγκρι, αλλά δεν είχε ουσία και από την άλλη παρουσίασε πολλά αμυντικά κενά…

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Νικόλας Νεοκλέους
ΒΟΗΘΟΙ: Χαρ. Γεωργίου, Αθ. Ιωάννου
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αράμπαλ (2η), Πιντσέλι /Γκόμες, Παουλίνιο (2η)

ΕΘΝΙΚΟΣ: Πρότζεκ, Μουλαζίμης (59΄ Πογιατζής), Κρατσούνοφ, Στόιτσεφ (62΄ Παπαγεωργίου), Τσικάρσκι, Φιλίποφ, Πιντσέλι, Αρέστη (46΄ Αράμπαλ), Ενέσκου, Κιπιάνι, Κατσαράβα

ΔΟΞΑ: Νέγκρι, Παουλίνιο, Λενάρντο, Γκουλόν, Ρεδόνδο, Ενινφούλ, Πουτζιουρής, Γκόμες, Γουίλσον (90΄ Ρούντι), Φοφανά (86΄ Κάστρο), Κορομίνας (90΄ Εντμάρ)

Keywords
Τυχαία Θέματα