Δριμύ κατηγορώ από Γ.Γ. ΑΚΕΛ κατά Κυβέρνησης

Κατηγορώ κατά της κυβέρνησης για σειρά θεμάτων εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, μιλώντας σε εκδήλωση της ΠΟΓΟ στη Λευκωσία.

Ο Άντρος Κυπριανού, εμμέσως πλην σαφώς, έκανε λόγο για επικοινωνιακά παίγνια της κυβέρνησης στην παρουσίαση της πορείας της οικονομίας.Οικονομία«Προσπαθούν καθημερινά με δηλώσεις να περάσουν ψεύτικη εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει στην κυπριακή κοινωνία.Βομβαρδίζουν τον κόσμο με δηλώσεις πως η κυπριακή οικονομία έχει σταθεροποιηθεί, έχουν γίνει

σημαντικά βήματα για το νέο οικονομικό μοντέλο, σταθεροποιείται η ανεργία, η επανεκκίνηση έρχεται, τα δημόσια οικονομικά είναι υπό έλεγχο και είμαστε σε πορεία ανάκαμψης», ανέφερε.Επέκρινε την ίδια ώρα τη μνημονιακή προσήλωση της κυβέρνησης.«Το Μνημόνιο των ιδιωτικοποιήσεων, της λιτότητας και του λιγότερου κράτους, τους εκφράζει ιδεολογικοπολιτικά. Γι΄ αυτό εξάλλου και εξαντλήθηκε η εθνικοφροσύνη τους μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου με την αλλαγή της Κυβέρνησης στην Ελλάδα». ΚυπριακόΣτο ίδιο ύφος και οι αναφορές του για τους χειρισμούς του προέδρου στο κυπριακό.«Το τελευταίο διάστημα ακούω από διάφορα στελέχη της δεξιάς τη θέση ότι ο κ.Αναστασιάδης δεν προχωρά στο Κυπριακό γιατί φοβάται ότι την κρίσιμη ώρα, αν έρθει, το ΑΚΕΛ θα θέσει το κομματικό πάνω από το εθνικό συμφέρον.Θα τους πω ότι το ΑΚΕΛ δεν είναι ο ΔΗΣΥ που θέτει τη νίκη στις εκλογές πάνω από το εθνικό συμφέρον. Αυτό έπραξε το 1993 και 1998 αλλά και το 2013».Ο Άντρος Κυπριανού διευκρίνισε μεν ότι δεν υποστηρίζει επιστροφή στις συνομιλίες υπό τουρκικές απειλές, επέκρινε δε τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για στασιμότητα.«Η κυβέρνηση, με τη μέχρι στιγμής στάση της, είτε το αντιλαμβάνεται είτε όχι, δεν φαίνεται ικανή να αναλάβει αποτελεσματικές πρωτοβουλίες και να δημιουργήσει προϋποθέσεις επανόδου στις συνομιλίες. Αντιθέτως παραμένει ουραγός των εξελίξεων. Η κατάσταση είναι πλέον οριακή. Αν ο κ. Αναστασιάδης δεν το συνειδητοποιήσει αυτό σήμερα, αύριο θα είναι πολύ αργά».Ανέφερε, καταλήγοντας, ότι η πολιτική απόφαση για δημιουργία προϋποθέσεων επιστροφής στις συνομιλίες δεν καθορίζεται από την αντιπολίτευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα