Ε. Σταύρου για Χλώρακα: Το μεταναστευτικό έπαψε να είναι ανθρωπιστικό

Ανακοίνωση εξέδωσε η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Ελένη Σταύρου, με αφορμή τα γεγονότα στην Χλώρακα

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Οι κάτοικοι της Χλώρακας έχουν κάθε δικαίωμα να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί με τους παράνομους μετανάστες. Η γκετοποποίηση στην περιοχή είναι κάτι περισσότερο από ορατή. Οφείλουμε να σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε και να ψάχνουμε για δικαιολογίες που μας αποτρέπουν από τη λήψη καίριων αποφάσεων και την επιβολή αυστηρών μέτρων.

Το μεταναστευτικό έπαψε εδώ και καιρό να είναι ανθρωπιστικό πρόβλημα

και πλέον μετεξελίσσεται με επικίνδυνο τρόπο. Η κοινωνική δομή της Κύπρου διέρχεται έναν μη αναστρέψιμο μετασχηματισμό, που αφ’ εαυτού ριζώνει προς κάθε κατεύθυνση. Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει άμεσα την ευθύνη που της αναλογεί, προστατεύοντας τους νόμιμους πολίτες της.

Την ίδια ώρα, άπαντες πρέπει να καταδικάσουμε τις πράξεις βίας που παρατηρήθηκαν χθες βράδυ από Ελληνοκύπριους πολίτες που θέλησαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. Η Αστυνομία πρέπει να τους εντοπίσει και να τους οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης. Σε ένα σύγχρονο, Ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίρνει τον νόμο στα χέρια του ή να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή κάποιου άλλου, οποιοσδήποτε και αν είναι αυτός ή αυτή.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να διασφαλίσουμε τα καθολικά νόμιμα Ευρωπαϊκά σύνορα μας από τους παράνομους μετανάστες, για να μπορούμε να προσφέρουμε μια γενναιόδωρη, νόμιμη πολιτική για την υποδοχή των προσφύγων που έχουν πραγματική ανάγκη για βοήθεια, όπως είχαν και οι δικοί μας πρόσφυγες το 1974. Παράλληλα, η νόμιμη μετανάστευση μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία και την οικονομία μας, αφού παρατηρείται ανάγκη για ανθρώπινο δυναμικό που δεν μπορεί να καλυφτεί από τον πληθυσμό μας.

Η απάντηση δεν είναι οι ακρότητες, από όποια πλευρά και αν προέρχονται. Πρέπει άμεσα και τολμηρά να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της αυξημένης ροής μεταναστών και της γκετοποίησης, ούτως ώστε να προστατέψουμε τον δημογραφικό χαρακτήρα της Ελληνικής μας Πατρίδας. Να θωρακίσουμε την ίδια ώρα το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών μας και να συνδράμουμε, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, στη στήριξη των προσφύγων που πραγματικά έχουν ανάγκη βοήθειας, μέχρις ότου μπορούν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους ή να ενσωματωθούν στις κοινωνίες μας, σεβόμενοι τον Ευρωπαϊκό τρόπο ζωής.

Keywords
Τυχαία Θέματα