Εμπόδια Βρετανών στο ΣΑ – Μάχη για αλλαγές στο ψήφισμα ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Η επανεμφάνιση, τηλεφωνικώς, της Τζέιν Χολ Λουτ, δεν ήταν τυχαία γιατί δημιουργήθηκε ήδη διπλωματικό ζήτημα.

  

Μίλησε το απόγευμα με τον κατοχικό ηγέτη ο οποίος έσπευσε να το ανακοινώσει.

Ισχυριζόμενος πως συζήτησαν για το θέμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ που δεν αποτελεί αρμοδιότητα της Αμερικανίδας.

Η ανακοίνωση Ακιντζί κτύπησε καμπανάκι στο Προεδρικό από το οποίο το ΣΙΓΜΑ ενημερώθηκε για τα εξής.

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γ.Γ ζήτησε να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Ακιντζί ενόψει

της νέας χρονιάς και για να διατηρήσει, λέχθηκε, ανοικτούς τους δίαυλους επικοινωνίας.

Η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα γίνει αύριο το απόγευμα.

Σε αυτή όπως μαθαίνει το ΣΙΓΜΑ θα ζητηθούν εξηγήσεις για τα όσα ισχυρίστηκε ο Ακιντζί, σε μια συγκυρία μάλιστα που η Λευκωσία δίνει κυριολεκτικά μάχη στο Συμβούλιο Ασφαλείας για αποτροπή των απαράδεκτων αναφορών που εισήγαγαν στο προσχέδιο που παρουσίασαν οι Βρετανοί.

Οι Βρετανοί, πατώντας στις εκθέσεις του Γ.Γ έβαλαν στο ψήφισμα αναφορά για σύσταση μηχανισμού συνεργασίας Λευκωσίας – ψευδοκράτους, εξισώνοντας την Δημοκρατία με ένα παράνομο μόρφωμα.

Όπως πληροφορείται το ΣΙΓΜΑ τις τελευταίες 48 ώρες επιτεύχθηκαν σημαντικές αλλαγές που σώζουν σε κάποιο βαθμό την παρτίδα.

Μάλιστα το ψήφισμα είναι σε σιωπηρή διαδικασία και η Λευκωσία «αγωνιά» αν θα περάσει ή αν κάποιος σπάσει τη διαδικασία.

Μάλιστα αποκαλυπτικές του ΣΙΓΜΑ αναφέρουν ότι η Λευκωσία έχει προβεί σε γραπτή πρόταση για στρατιωτική συνεργασία της Ε.Φ με τον κατοχικό στρατό ως μέσο επίλυσης των διαφορών στην πράσινη γραμμή, θέμα με το οποίο φαίνεται να ασχολείται ιδιαίτερα το Σ.Α.

Βεβαίως κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να γίνει δεκτό από τον Αττίλα που πρώτον, δεν αναγνωρίζει την Κ.Δ και δεύτερον, προωθεί την ντε φάκτο αναγνώριση των κατοχικών αρχών για ενδοκοινοτική δήθεν συνεννόηση.

Όσον αφορά στο μέτωπο κυρώσεων της Ε.Ε κατά της Τουρκίας, η Λευκωσία άναψε πράσινο φως για πρόσθετες κυρώσεις σε άλλους εφτά Ρώσους για το θέμα της Κριμαίας. Το "οκ" της Λευκωσίας ήλθε να απαντήσει σε όσους, σκοπίμως - κυρίως από τις Βρυξέλλες και διεθνή δίκτυα - ισχυρίζονταν ότι η Δημοκρατία δεν συναινούσε γιατί δεν πήρε ακόμη αυτό που θέλει στο μέτωπο των κυρώσεων κατά της Τουρκίας για τις παράνομες γεωτρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα