Εδώ είναι «Παπαδόπουλος»!

Με τον κόσμο να γεμίζει τις εξέδρες και τους παίκτες να παίζουν κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, η «Κυρία» πραγματοποίησε ιδανικό ξεκίνημα στη νέα σεζόν

ΑΝΟΡΘΩΣΗ 2
27’ Εντλοβού, 87’ Χόλγκερσον
ΑΕΛ 0

Πέρσι, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, η Ανόρθωση κατάφερε να ξανακάνει πραγματική έδρα το «Αντ. Παπαδόπουλος». Εκεί πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις, πανηγύρισε πολλές (11) και σημαντικές νίκες και το γεγονός ότι διεκδίκησε μέχρι τέλος το ευρωπαϊκό εισιτήριο το οφείλει (κυρίως) στην αξιοποίηση

του παράγοντα έδρα. Στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, η ομάδα του Αντρέ Πάους συνέχισε από εκεί που έμεινε πέρσι. Έχοντας στο πλευρό της περισσότερους από εφτά χιλιάδες οπαδούς και παίζοντας ποδόσφαιρο κυριαρχίας σε 3 μεγάλα διαστήματα, η Ανόρθωση επικράτησε της ΑΕΛ με 2-0, στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς.

Οι «κυανόλευκοι» επέβαλαν τον δικό τους ρυθμό από τα αρχικά στάδια του αγώνα, σκόραραν στο 27’ με τον Εντλοβού και από καθαρή ατυχία δεν έφτασαν και σε δεύτερο γκολ πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Από την άλλη, η ΑΕΛ είχε παθητικό ρόλο στο πρώτο ημίχρονο, είχε μόλις μια καλή στιγμή. Ανεβασμένη στην επανάληψη η ομάδα του Χριστάκη Χριστοφόρου, δεν κατάφερε όμως να μετατρέψει σε γκολ κάποιαν από τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε και μοιραία ξεκίνησε με ήττα το νέο πρωτάθλημα. Σε χρόνους καθυστερήσεων αποβλήθηκε ο Βαλεντίνος Σιέλης με 2η κόκκινη κάρτα. Τραυματίας αποχώρησε στα πρώτα λεπτά του ντέρμπι ο Αϊρόσα.

Δυναμικό ξεκίνημα
Παρασυρόμενοι από τον εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν χιλιάδες οπαδοί τους και με τον ενθουσιασμό της εντός έδρας πρεμιέρας, οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Έλεγξαν από την αρχή τον ρυθμό, ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και μόλις στο 3ο λεπτό προειδοποίησαν με την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, ως προς τη δημιουργία ευκαιριών μπροστά από τις δύο εστίες, η «Κυρία» όμως ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, δίνοντάς σου την εντύπωση ότι από στιγμή σε στιγμή θα φτιάξει ευκαιρία ή θα σκοράρει. Στο ίδιο διάστημα, η ΑΕΛ έριξε το μεγαλύτερο βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι και με μικρή διάθεση να επιτεθεί.

«Εξαργύρωση» με Εντλοβού
Η Ανόρθωση κατάφερε τελικά να εξαργυρώσει την υπεροχή στο 27ο λεπτό. Δύο από τα νέα αποκτήματα της «Κυρίας», οι Γκάμπριελ και Μαρτίνες συνεργάστηκαν όμορφα, ο τελευταίος έδωσε την ασίστ στον Νοτιοαφρικανό επιθετικό, ο οποίος, με ψύχραιμο πλασέ, άνοιξε λογαριασμό στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Διπλό δοκάρι!
Το γκολ Εντλοβού έδιωξε το άγχος από τους ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης, οι οποίοι έπαιξαν πιο ελεύθερα, πιο επιθετικά και δημιούργησαν τις φάσεις για το 2-0. Μεγαλύτερη απ' όλες η απίστευτη φάση του 37’, όταν οι «κυανόλευκοι» σημάδεψαν δύο φορές τα δοκάρια του Ντεγκρά! Μετά από μελέ στην περιοχή της ΑΕΛ, σούταρε ο Αμπουρτζάνια, η μπάλα κόντραρε και σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Αργεντινού και στην εξέλιξη της φάσης ο σκόρερ των «κυανολεύκων» δεν κατάφερε να την στείλει στα δίχτυα από τα δύο μέτρα και με τον αντίπαλο τερματοφύλακα εξουδετερωμένο!

Τρία λεπτά αργότερα, η ΑΕΛ απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά στο παιχνίδι με μακρινό, όμορφο σουτ του Κουταντέρ, ο Κόπρεβιτς όμως πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα, διώχνοντας εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία.

Ανεβασμένη μεν, αλλά…
Διαφορετική ήταν η εικόνα στο β' μέρος. Παρά το γεγονός ότι η Ανόρθωση συνέχισε να είναι καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, η ΑΕΛ παρουσιάστηκε ανεβασμένη, πιο επιθετική, πιο διεκδικητική και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 52 έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1, όταν ο Μέσκα από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.
Δυο σημαντικές στιγμές για να «κλειδώσει» τη νίκη είχε η «Κυρία», πρώτα με τον Αβραάμ (64') και λίγο αργότερα με τον Μακρή (67’), και στις δύο περιπτώσεις όμως ο Ντεγκρά δήλωσε παρών.

Καθάρισε ο Χόλγκερσον
Με την ΑΕΛ να μην έχει τίποτα να χάσει, στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι άλλαξε, ο ρυθμός έγινε ξέφρενος και η μπάλα ανεβοκατέβαινε στις δύο περιοχές. Πολύ μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Μακρής στο 86’, όταν έφυγε μόνος απέναντι από τον Ντεγκρά, ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ όμως κατέβασε και πάλι τα ρολά, ενώ κοντά στο 2-0 έφτασε και ο Εντλοβού ένα λεπτό αργότερα.

Το άγχος των γηπεδούχων έφυγε οριστικά στο 87’, όταν ο Τζανακάκης εκτέλεσε κόρνερ, ο Μαραγκός κατέβασε με το στήθος και ο Χόλγκερσον με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τους φίλους της Ανόρθωσης στους επτά ουρανούς!
Ο επίλογος του ντέρμπι γράφτηκε με την αποβολή του Σιέλη στο 92' με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Διαιτητές: Λ. Τράττος (Μιχ.Σωτηρίου - Π. Πέτρου)
Κίτρινες: Αβραάμ / Οχένε, Ελευθερίου
Κόκκινη: Σιέλης (92’, 2η κιτρ.)

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Νούχου, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Ζοάο Βίκτορ, Αμπουρτζάνια (61' Μαραγκός), Μαρτίνες (69' Μαϊσουράτζε), Μακρής, Αβραάμ (84' Τζανακάκης), Εντλοβού.
ΑΕΛ: Ντεγκρά, Αϊρόσα (12' Σοάρες), Σιέλης, Σαμπού, Ρομπέρ, Ελευθερίου, Οχένε (82' Μαύρου), Σαρντινέρο, Μέσκα, Φέλτσερ, Κουταντέρ (76' Καραγκούνης).

Πάους: «Είδα το πνεύμα που ζητώ»
«Στην αρχή της σεζόν πάντα διερωτάσαι πού βρίσκεσαι. Το πρώτο παιχνίδι ήταν με την ΑΕΛ, μια πολύ δυνατή ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος για την πρώτη νίκη. Μιλώντας για τους παίκτες μου, είδα το πνεύμα που ζητώ σε όλο το παιχνίδι. Πήραμε κάποιο ρίσκο με Λαΐφη και Μαρτίνες αλλά δικαιωθήκαμε. Μπορούσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, με την ξεκάθαρη ευκαιρία του Ντλοβού. Στην επανάληψη η ΑΕΛ έλεγξε τον αγώνα αλλά χωρίς να φτιάξει ευκαιρίες. Αυτό μας δημιούργησε κάποια νευρικότητα. Σο τέλος όμως χαμογελάμε που πήραμε το ζητούμενο. Θέλω να ευχαριστήσω τον δωδέκατό μας ποδοσφαιριστή σε ένα κατάμεστο γήπεδο και τους περιμένω ξανά σε τρεις εβδομάδες».

Χριστοφόρου: «Το πρώτο από 36»
«Στο πρώτο μέρος είχαμε κάποια θέματα τακτικής, τα οποία λύσαμε στο ημίχρονο γι' αυτό στο δεύτερο μέρος μπήκαμε πιο προετοιμασμένοι, σε αντίθεση με το πρώτο. Φτιάξαμε δυο ευκαιρίες αλλά η Ανόρθωση ήταν πολύ επικίνδυνη και στις αντεπιθέσεις και στα τελευταία λεπτά με μια στατική φάση τελείωσε το παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου. Ήταν μόλις το πρώτο παιχνίδι από τα 36 της χρονιάς. Θέλω να συγχαρώ την ομάδα της Ανόρθωσης και μπορώ να πω ότι είναι μια από τις ομάδες που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα».

Πάνε χρόνια…
Πάνε χρόνια να δούμε αυτή την εικόνα στο «Αντ. Παπαδόπουλος». Οι φίλοι της Ανόρθωσης γέμισαν τις εξέδρες του γηπέδου, δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα και, όπως είπε και ο Αντρέ Πάους, αποτέλεσαν τον 12ο παίκτη για την ομάδα τους. Γεμάτο και το πέταλο που φιλοξένησε τους φίλους της ΑΕΛ, οι οποίοι εξάντλησαν και τα 1200 εισιτήρια που είχαν στη διάθεσή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα