Από τον Μεϊμαράκη στον Λαφαζάνη η διερευνητική εντολή

Στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, πάει σήμερα ο Αρχηγός της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, για να παραλάβει τη διερευνητική εντολή, μετά την αποτυχία της Νέας Δημοκρατίας, να εξεύρει συμμάχους, για να συγκροτήσει κυβέρνηση.

Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τη συνάντηση που δεν έγινε

Στο μεταξύ, σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ

και ΝΔ μετά την άρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συναντήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας ο κ. Μεϊμαράκης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στις 10.30 το πρωί, όπου θα επιστρέψει τη διερευνητική εντολή

Ο Ευάγγελος Μειμαράκης απευθύνθηκε χθες στον πρωθυπουργό και σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μάξιμου, ο Αλ.Τσίπρας εξήγησε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι «δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, γι' αυτό άλλωστε και παρέδωσε αμέσως την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Με ανακοίνωσή της, η ΝΔ εξέφρασε την ενόχλησή της για τη στάση του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για «καθεστωτική αντίληψη».

«Ψεύδεται ο Μεϊμαράκης»

Απαντώντας στη ΝΔ συνεργάτες του πρωθυπουργού σημείωσαν ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να ψεύδεται και σκοπίμως επιχειρεί να πυροδοτήσει την πολιτική ένταση ενώ επικαλείται την 'εκτόνωσή' της.

«Εκλογές Σόιμπλε, Μέρκελ, Νταϊσελμπλουμ»

«Εκλογές εξπρές», που υπαγορεύονται από τον Σόϊμπλε, τη Μέρκελ, τον Νταϊσελμπλουμ και τον Γιούνκερ, χαρακτήρισε την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε κοινές δηλώσεις με τον επικεφαλής του Σχεδίου Β, Αλέκο Αλαβάνο, μετά την συνάντησή τους.

Στις δηλώσεις ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να συνεργασθούν και αμφότεροι αναφέρθηκαν στους ισχυρούς πολιτικούς και αγωνιστικούς δεσμούς που τους δένουν εδώ και πολλά χρόνια.

Πρόσκληση και προς το ΚΚΕ

Πρόσκληση για συνεργασία απηύθυναν οι δυο πολιτικοί και προς το ΚΚΕ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας μετά τις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνεργασθεί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι γιατί έχει ψηφίσει μαζί τους το 3ο σκληρότατο μνημόνιο της λιτότητας και της υποτέλειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα