Παπαδάκης: Εγκατάσταση κλιματιστικών στα σχολεία, με αξιοποίηση ευρ.κονδυλίων

Δελτίο Τύπου απέστειλε ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης σχετικά με την εγκατάσταση συστημάτων κλιματισμού σε όλα τα σχολεία, με αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Η πανδημία και τα ακραία καιρικά φαινόμενα καθιστούν προβληματική τη λειτουργία των σχολείων μας και απαιτούν την άμεση λήψη δραστικών αποφάσεων, ώστε τα σχολεία μας να καταστούν χώροι

άνετοι και κατάλληλοι για διδασκαλία.

Αποτελεί μεγάλη ευκαιρία, για δράση προς τη σωστή κατεύθυνση, η απόφαση της Ε.Ε, όπως η Κύπρος απορροφήσει κονδύλια ύψους 1,3 δις, από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Καλούμε την Κυβέρνηση να εντάξει άμεσα στο σχετικό εθνικό πρόγραμμα που θα υποβάλει για έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα ακόλουθα:

● Πρόγραμμα μετατροπής όλων των σχολείων σε χώρους φιλικούς προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, με την εγκατάσταση συστημάτων κλιματισμού σε όλες τις αίθουσες, τα οποία θα ηλεκτροδοτούνται με φωτοβολταϊκή ενέργεια, αφού εγκατασταθεί και ο απαραίτητος εξοπλισμός.

● Πρόγραμμα θερμομόνωσης σε όλα τα σχολικά κτίρια.

Η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων μας, με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και κλιματιστικών συστημάτων θα είναι προς όφελος των μαθητών μας και του διδακτικού προσωπικού και ευρύτερα της οικονομίας του τόπου.

Επιτέλους, ας αξιοποιηθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το καλό της ευρύτερης κοινωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα