Εικονικοί γάμοι: Στο στόχαστρο ταξιδιωτικό γραφείο-Καταζητείται ο «εγκέφαλος»

Μορφή χιονοστιβάδας προσλαμβάνει τις τελευταίες ώρες η υπόθεση τέλεσης εικονικών γάμων καθώς τα πλοκάμια του διεθνούς δικτύου απλώνονται και στην Κύπρο με την εμπλοκή, όπως διαπιστώνεται ταξιδιωτικού και δικηγορικού γραφείου.

15 συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας και εκδόθηκαν διατάγματα περαιτέρω κράτησης τους.
Ο ανακριτής της υπόθεσης, ξετύλιξε το κουβάρι. 13 ύποπτοι είναι από την Ινδία, Μπαγκλαντές και Πακιστάν. 2 Ινδοί φέρονται ως μέλη της εγκληματικής ομάδας, που σύμφωνα

με μαρτυρίες έπαιρναν ως αμοιβή για κάθε γάμο 5 με 10 χιλιάδες ευρώ. 

Διαβάστε ακόμη: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης των 13 για το κύκλωμα εικονικών γάμων

Όπως προκύπτει μέσα από τη διερεύνηση, οι αλλοδαποί, παρουσίαζαν πλαστά έγγραφα προκειμένου να τελέσουν γάμους για να εξασφαλίσουν άδεια παραμονής στο νησί.

Από τον Δεκέμβριο του 2017 μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 τελέστηκαν 133 εικονικοί γάμοι, στα δημαρχεία Αραδίππου, Λευκωσίας και Λειβαδιών.
Οι 107 αφορούν το Δημαρχείο Αραδίππου.

Ύποπτη θεωρείται η εμπλοκή ταξιδιωτικού γραφείου το οποίο εξέδιδε ασφαλιστικά έγγραφα και αεροπορικά εισιτήρια ενώ φέρεται να έχει εμπλοκή μεσολάβησης, τουλάχιστον σε 70 εικονικούς γάμους οι οποίοι τελέστηκαν στο Δημαρχείο Αραδίππου.  

Τις επόμενες μέρες ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, μεταβαίνουν στην Πορτογαλία για να συνοδέψουν στην Κύπρο γυναίκα η οποία φέρεται να στρατολογούσε νύφες και γαμπρούς από τη συγκεκριμένη χώρα.

Εξάλλου στη βάση Ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης καταζητείται και ο Ινδός σύζυγος της ο οποίος φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της υπόθεσης.    

Keywords
Τυχαία Θέματα