Εκφοβίζουν οι ΗΠΑ...με πλήρες εμπάργκο κατά της Τουρκίας

Πολλά είναι τα ανοιχτά κεφάλαια της Τουρκίας την δεδομένη χρονική στιγμή.

Είναι προφανές ότι η προκλητικότητα της Άγκυρας εκφράζεται προς όλες τις κατευθύνσεις, σε αυτό το πλαίσιο και η δήλωση του Υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, ο οποίος δήλωσε πως η συμφωνία με τη Ρωσία για τους S-400 ισχύει κανονικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράδοση αναμένεται εντός του 2019. Πλησιάζει. Το State Department δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση του Ακάρ και ξεκαθάρισε πως δεδομένου ότι τέτοιες προμήθειες

είναι ασυμβίβαστες με τις δεσμεύσεις των συμμάχων – μελών – του ΝΑΤΟ και έχοντας υπ¨όψiν ότι η κατασκευάστρια εταιρεία των αντιπυραυλικών αυτών συστημάτων βρίσκεται υπό καθεστώς αμερικανικών κυρώσεων, τότε, αν όντως η Τουρκία προχωρήσει, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν την επιβολή του ειδικού νόμου CAATSA.

Πρόκειται για τον νόμο που αφορά στην αντιμετώπιση των αντιπάλων της Αμερικής μέσω επιβολής κυρώσεων.Ο εν λόγω νόμος αναφέρει ότι οι ΗΠΑ έχουν δικαίωμα, χωρίς άλλη προειδοποίηση, να επιβάλουν καθολικό εμπάργκο σε όλο το φάσμα αμυντικού εμπορίου εναντίον της αντίπαλης χώρας που απειλεί τα εθνικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Με λίγα λόγια, διακόπτεται κάθε συνεργασία τους στον τομέα της αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας και οποιασδήποτε μορφής στρατιωτική συνεργασία, μεταξύ των οποίων και το πεδίο της τεχνογνωσίας.

Στο μεταξύ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται στην Τουρκία, στο πλαίσιο της τετραμερούς διάσκεψης για τη Συρία. Οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών ανακοίνωσαν πως η μικρής διάρκειας συνάντηση αφορούσε τα ζητήματα της Συρίας.

Ωστόσο, το θέμα απασχόλησε τους Υπουργού Εξωτερικών των δύο χωρών. Στη συνάντηση Λαβρόφ Τσαβούσογλου, ωστόσο, οι δύο πλευρές επαναδιαβεβαίωσαν την υλοποίηση της συμφωνίας, δεν έκαναν ωστόσο δηλώσεις.

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της τετραμερούς. Ερντογάν, Πούτιν, Άνγκελα Μέρκελ και Εμανουέλ Μακρόν υπέγραψαν κοινή διακήρυξη με την οποία δηλώνουν ρητώς πως ο μόνος τρόπος για λύση του Συριακού είναι η διπλωματία, σε διαφορετική περίπτωση θα μιλάμε για την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα