Ενημέρωση Επ. Εσωτερικών για τις τιμές των ακινήτων

Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών έτυχαν σήμερα ενημέρωσης σχετικά με τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της νομοθεσίας που αφορά την επικαιροποίηση των τιμών των ακινήτων με βάση τιμές 1.1.2013 και συγκεκριμένα μετά τη δημοσίευση ηλεκτρονικά των καταλόγων των αξιών γενικής εκτίμησης των ακινήτων.

Σε δηλώσεις του, το μέλος της Επιτροπής και Βουλευτής του ΔΗΚΟ Σοφοκλής Φυττής είπε ότι «αναφέρθηκε ότι 17 χιλιάδες είναι μόνο οι ενστάσεις», προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι δεν έκαναν ένσταση.

«Όλοι αυτοί ανησυχούν και περιμένουν να ακούσουν το ποσοστό φορολογίας πάνω στην επανεκτιμημένη αξία», είπε

Η Κυβέρνηση, πρόσθεσε, « θα πρέπει να λάβει υπόψη τις ανησυχίες του κόσμου και να ανακοινώσει το συντομότερο το ποσοστό φορολογίας».

Από την πλευρά του ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης υπενθύμισε ότι ο Υπουργός Εσωτερικών είχε πριν από τρεις μήνες παραδεχτεί ενώπιον της Επιτροπής ότι ιδιαίτερα σε αγροτικές περιοχές, ακατάλληλες για οποιαδήποτε ανάπτυξη, είχαν γίνει υπερεκτιμήσεις και αυτό καθώς όλες οι αγροτικές περιοχές εκτιμήθηκαν με ένα συντελεστή με αποτέλεσμα να υπάρξουν πάρα πολλά παράπονα από ιδιοκτήτες γης που είδαν ξαφνικά τα «κατσάβραχα τους» να αποκτούν στα χαρτιά τεράστια αξία.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε πως δυστυχώς σήμερα οι αρμόδιοι δεν ήταν σε θέση να πληροφορήσουν σχετικά με το πότε θα τελειώσει αυτή η ιστορία και θα ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες ότι άλλαξε τελικά η εκτίμηση της γης. «Έχω πάρα πολλές αμφιβολίες αν τελικά θα την κάμουν, μαζικά, αυτή την επανεκτίμηση της επανεκτίμησης της αξίας της γης» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Περδίκης είπε ότι δεν θα πρέπει η επανεκτίμηση να γίνει μόνο για τα 17.000 παράπονα που έχουν υποβληθεί για το θέμα αυτό, αλλά επί του συνόλου των περιουσιών, όπως είναι και η δέσμευση του Υπουργού.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα