Εντός των ημερών ολοκληρώνεται η έρευνα για την απαγωγή 10χρονων

Εντός των ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα της υπόθεσης απαγωγής δύο 10χρονων μαθητών από το σχολείο τους στη Λάρνακα, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», η έρευνα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και γίνονται όλες οι προσπάθειες για να ληφθούν όλες οι καταθέσεις και ακολούθως μετά και από συζήτηση με τη Νομική Υπηρεσία, να καταχωρηθεί η υπόθεση στο Δικαστήριο, για την οποία και τελεί υπό κράτηση 35χρονος.

Παράλληλα,

σημείωσε εκ νέου ότι στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του 35χρονου δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε και αυτό είναι στοιχείο που καταγράφεται, ωστόσο η Αστυνομία προχωράει στη βάση όλων των δεδομένων καθώς πρόκειται για σοβαρή υπόθεση.

Όπως ανέφερε, ελεύθερος και χωρίς να κατηγορηθεί αφέθηκε ο 41χρονος νοσηλευτής ο οποίος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον φερόμενο απαγωγέα.

O 41χρονος τελούσε από το περασμένο Σάββατο υπό διήμερη κράτηση, ύστερα από διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, αφού είχε συλληφθεί για διερευνώμενη υπόθεση παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία, δηλαδή ότι προσπάθησε να επηρεάσει γιατρό να αναφέρει στην Αστυνομία πως παρακολουθούσε ιατρικά τον 35χρονο ύποπτο για την απαγωγή των δύο παιδιών, ενώ στην πραγματικότητα δεν τον παρακολουθούσε.

Εναντίον του νοσηλευτή, που συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής εξεταζόταν και υπόθεση παράνομης χορήγησης ηρεμιστικών χαπιών που βρέθηκαν στην κατοχή του 35χρονου υπόπτου – απαγωγέα των δύο παιδιών.

Τα χάπια που εντοπίστηκαν από την Αστυνομία στο διαμέρισμα του 35χρονου στη Λάρνακα, φέρεται να του δόθηκαν από το νοσηλευτή χωρίς την απαραίτητη ιατρική συνταγή.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι τα συγκεκριμένα χάπια αναμείχθηκαν με λεμονάδα που φέρεται ο 35χρονος να έδωσε στα δύο παιδιά να πιουν αμέσως μετά την απαγωγή τους, γι αυτό όταν οι μαθητές εντοπίστηκαν βρίσκονταν σε κατάσταση ύπνωσης και σύγχυσης.

Σημειώνεται ότι μία από τις κατηγορίες που διερευνώνται εναντίον του 35χρονου υπόπτου είναι και αυτή της περιαγωγής σε κατάσταση νάρκωσης.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Αστυνομία, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 35χρονου που παραλήφθηκε από το διαμέρισμα του, μετά τις απαραίτητες έρευνες και εξετάσεις, δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε το επιλήψιμο ή παράνομο τόσο όσον αφορά την απαγωγή των δύο παιδιών όσο και πορνογραφικό υλικό.

Εν τω μεταξύ την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου λήγει το διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης του 35χρονου και σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν οι έρευνες της Αστυνομίας, θα παρουσιαστεί εκ νέου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του.

Οι έρευνες της Αστυνομίας προς πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης συνεχίζονται και με την ολοκλήρωση των εξετάσεων, ο φάκελος θα διαβιβαστεί στην Γενική Εισαγγελία για περαιτέρω οδηγίες.

Όπως ανέφερε, ελεύθερος και χωρίς να κατηγορηθεί αφέθηκε ο 41χρονος νοσηλευτής ο οποίος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον φερόμενο απαγωγέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 41χρονος συνελήφθη για το αδίκημα της παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα