Επτά καταγγελίες για ηχορύπανση στην Πάφο

Επτά κέντρα αναψυχής καταγγέλθηκαν στο πλαίσιο επιχείρησης πάταξης του φαινομένου  ηχορύπανσης που διενεργήθηκε το τελευταίο τριήμερο στην Πάφο.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Mιχάλη Νικολάου κατά το τελευταίο  τριήμερο η ΑΔΕ Πάφου διενήργησε αρκετούς ελέγχους σε υποστατικά και κέντρα αναψυχής για σκοπούς πάταξης του φαινομένου της ηχορύπανσης και της λειτουργίας γενικά κέντρων αναψυχής  χωρίς τις απαιτούμενες άδειες. Συνολικά καταγγέλθηκαν επτά κέντρα αναψυχής ενώ σε τρεις περιπτώσεις έγιναν κατασχέσεις.

Συγκεκριμένα 

είπε στο ΚΥΠΕ, στις 27.7.24  ερευνήθηκαν δύο υποστατικά στην οδό Αγίου Αντωνίου εκ των οποίων στο ένα κατασχέθηκαν ένα μίξερ ήχου και ένας ενισχυτής ήχου ενώ στο δεύτερο υποστατικό στον υπεύθυνο εκδόθηκε εξώδικο  για τα αδικήματα της εκπομπής ήχου χωρίς άδεια και για πώληση χωρίς άδεια οινοπνευματωδών ποτών.

Επίσης στο δεύτερο υποστατικό κατασχέθηκαν πέντε μεγάφωνα, ένα μίξερ ήχου και ένας ενισχυτής.

Επιπλέον εντοπίστηκε θαμώνας στο εν λόγω υποστατικό να καπνίζει και του εκδόθηκε εξώδικο, και στον υπεύθυνο του υποστατικό εκδόθηκε εξώδικο πρόστιμο για τα αδικήματα της εκπομπής ήχου και πώλησης οινοπνευματωδών ποτών χωρίς άδεια αλλά και για το γεγονός ότι επέτρεψε σε θαμώνα να καπνίσει.

Επίσης χθες δυνάμει δικαστικού εντάλματος έρευνας ερευνήθηκε άλλο υποστατικό στην οδό  Αγίου Αντωνίου στην Κάτω Πάφο όπου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν  ένα επαγγελματικό cd player  και δύο ηχεία ενώ ο υπεύθυνος του υποστατικού καταγγέλθηκε εξωδίκως για αδικήματα εκπομπής ήχου και πώλησης οινοπνευματωδών ποτών χωρίς άδεια.

Ο κ. Νικολάου είπε πως οι συντονισμένες επιχειρήσεις για την πάταξη του φαινομένου ηχορύπανσης θα συνεχιστούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Το τριήμερο έγιναν 175 καταγγελίες στην Πάφο, 31 αφορούσαν ταχύτητα

Εκατόν εβδομήντα πέντε καταγγελίες διενεργήθηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων οδικών συγκρούσεων, με 31 από αυτές να αφορούν οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Επιχειρήσεων Πάφου, Μιχάλης Νικολάου, από τους 175 οδηγούς που καταγγέλθηκαν οι 9 αφορούν οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, οι 4 αφορούν οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, ενώ 31 οδηγοί καταγγέλθηκαν για οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα. 

Ο κ. Νικολάου σημείωσε πως κατά την ανακοπή οχημάτων και τους ελέγχους που διενήργησε η Αστυνομία Πάφου, εντοπίστηκε και συνελήφθη πρόσωπο ηλικίας 29 ετών που στην κατοχή του είχε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, με την ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Πάφου) να αναλαμβάνει την υπόθεση.

Σε άλλη περίπτωση εντοπίστηκε πρόσωπο ηλικίας 39 ετών, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, ο οποίος φέρεται να κατείχε μαχαίρι απαγορευμένου τύπου. Ο 39χρονος ακολούθως συνελήφθη κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα.

Επίσης σε άλλες δύο περιπτώσεις η Αστυνομία Πάφου προχώρησε στη σύλληψη δύο οδηγών γιατί οδηγούσαν αλόγιστα επικίνδυνα και διέπραξαν τροχαία αδικήματα, όπως είπε ο κ. Νικολάου. Τα δύο πρόσωπα στη συνέχεια κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν αργότερα.

Οι συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας για την πρόληψη των τροχαίων οδικών συγκρούσεων θα συνεχιστούν σε μεταγενέστερο στάδιο, κατέληξε ο κ. Νικολάου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επτά, Πάφο,epta, pafo