Έρευνα: Το 35% στα κατεχόμενα δηλώνει ότι θα ήθελε να μεταναστεύσει

Tο 35% των ανθρώπων στα κατεχόμενα δηλώνει ότι ανησυχεί για το μέλλον του και αν είχε την ευκαιρία θα μετανάστευε για μια καλύτερη ζωή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του κέντρου για τους Μετανάστες, την Ταυτότητα και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CMIRS).

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος γράφει σήμερα ότι η έρευνα διενεργήθηκε στα κατεχόμενα τηλεφωνικώς με δείγμα 500 ατόμων τον Σεπτέμβριο του 2022.

Τα ευρήματα της έρευνας κατέδειξαν, ανάμεσα σε άλλα, ότι οι συμμετέχοντες σε αυτή νιώθουν απογοήτευση και απαισιοδοξία για το μέλλον τους εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών

που βιώνουν.

Συγκεκριμένα, το 35% των ερωτηθέντων δήλωσαν ανήσυχοι για την οικονομική κατάσταση στα κατεχόμενα και ότι αν είχαν την ευκαιρία θα μετανάστευαν στο εξωτερικό. Επιπλέον, μόνο το 20% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησαν ότι ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία και μόνο το 7% δηλώνουν ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι καλή. Επίσης, 8 στους 10 θεωρούν ότι η οικονομική τους κατάσταση θα χειροτερέψει τα επόμενα 2 χρόνια (70.64%), ενώ 9 στους 10 (85.51%) θεωρούν ότι η οικονομική κατάσταση γενικότερα θα γίνει ακόμη χειρότερη στα κατεχόμενα.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα κατέγραψαν τα πιο σημαντικά προβλήματα στα κατεχόμενα με την εξής σειρά: 1. Οικονομικά προβλήματα, 2.  Κυπριακό πρόβλημα, 3. Πληθωρισμός, 4. ανίκανοι/αδέξιοι πολιτικοί ηγέτες, 5. Ανεργία, 6. Χαμηλοί μισθοί.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η πιο σημαντική αλλαγή στην έρευνα Σεπτεμβρίου σε σχέση με αυτή του Ιούνιου αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, αφού τον Ιούνιο βρισκόταν στην 3η θέση όσον αφορά στη σημαντικότητά του, ενώ τον Σεπτέμβριο βρίσκεται στη 2η.

Όσον αφορά στο επίπεδο που βρίσκεται η «δημοκρατία» στα κατεχόμενα με κλίμακα το 10, οι συμμετέχοντες στην έρευνα Σεπτεμβρίου βαθμολόγησαν τις «δημοκρατικές διαδικασίες» με 4,06, ενώ τον περασμένο Ιούνιο με 3,13.

Επιπλέον, με κλίμακα το 10, ο βαθμός ευτυχίας των συμμετεχόντων στην έρευνα ανήλθε μόλις στο 4,99.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έρευνα,erevna