O Κάμερον φεύγει, η Μέι έρχεται

Παραδίδει σήμερα την πρωθυπουργία της Βρετανίας στην Τερέζα Μέι, ο Ντέιβιντ Κάμερον, λίγο πριν απαντήσει για τελευταία φορά σε ερωτήσεις στο κοινοβούλιο.

Η σημερινή μέρα για τον Ντέιβιντ Κάμερον αδιαμφησβήτητα αποτελεί μία από τις πιο δύσκολες στην καριέρα του, αφού εγκαταλείπει την Πρωθυπουργία μετά από ένα ισχυρό μήνυμα του λαού του για έξοδο από την Βρετανία, μέσα από ένα δημοψήφισμα που ο ίδιος είχε δεσμευτεί να κάνει.

Ο

κ.Κάμερον μετά το Κοινοβούλιο θα επισκεφτεί τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπου και θα παραδώσει επίσημα την παραίτησή του στη βασίλισσα Ελισάβετ.

“Καθώς αποχωρώ σήμερα, ελπίζω ότι οι Βρετανοί θα δουν ισχυρότερη τη χώρα. Ήταν προνόμιο να υπηρετήσω τη χώρα που αγαπώ,” δήλωσε ο Κάμερον στην εφημερίδα “The Daily Telegraph.”

Μετά την ανάληψη των πρωθυπουργικών καθηκόντων της, η Τερέζα Μέι αναμένεται ότι θα προχωρήσει στην ανακοίνωση των μελών της κυβέρνησής της, μεταδίδει το BBC.

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας ξεκαθάρισε τις προθέσεις της, έναντι της ΕΕ, δηλώνοντας ήδη ότι: “η ψήφος για την αποχώρηση από την ΕΕ, σημαίνει αποχώρηση από την ΕΕ.”

«Πρακτικά αδύνατη» η άρση δικαιωμάτων Ευρωπαίων

Το βράδυ της Τρίτης, ο Υφυπουργός Μετανάστευσης Τζέιμς Μπρόκενσαϊρ, δήλωσε ότι τα δικαιώματα των πολιτών χωρών-μελών της ΕΕ που ζουν στη Βρετανία επί περισσότερο από πέντε χρόνια θα ήταν «πρακτικά αδύνατο» να τους αφαιρεθούν. Ο κ. Μπρόκενσαϊρ προχώρησε στην εν λόγω δήλωση στην Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων.

Η προ ημερών τοποθέτηση της επικείμενης νέας Πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι πως το καθεστώς των κοινοτικών πολιτών στη χώρα υπόκειται στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους είχε προκαλέσει ανησυχίες.

Ο κ. Μπρόκενσαϊρ είχε εξηγήσει ότι δεν μπορούν άμεσα να δοθούν εγγυήσεις για τη διατήρηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων αυτών, αν πρώτα δεν υπάρξουν αντίστοιχες εγγυήσεις για τους Βρετανούς πολίτες σε άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ.

Αυτόματα στην εκλογή νέου ηγέτη των Εργατικών ο Κόρμπιν

Υπενθυμίζεται, ότι το βράδυ της Τρίτης, μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση περίπου έξι ωρών, η Εθνική Εκτελεστική Επιτροπή των Βρετανών Εργατικών αποφάσισε την αυτόματη συμμετοχή του νυν αρχηγού του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν στην εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης νέου ηγέτη. Αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα