Φρικτό το τέλος Τσιτάν στις Φυλακές: «Παούριζε από τον πόνο, έφαε πολύ ξύλο»

Αποκαρδιώνουν για άλλη μια φορά οι περιγραφές για το μαρτυρικό τέλος του Τουρκοκύπριου κατάδικου, Τανσού Τσιτάν, στις Κεντρικές Φυλακές, αλλά και οι αποκαλύψεις για τα κλειδωμένα κελιά που είναι άβατα ακόμα και για τους δεσμοφύλακες.

Πρώην κατάδικος, ο οποίος κλήθηκε από την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, Χάρις Καραολίδου, ως μάρτυρας κατηγορίας, περιγράφει τον τρόμο που σκορπούσε ο βασικός κατηγορούμενος, Βειζί Μπατούρ, στις Φυλακές.

«Όλη η πτέρυγα 1Α έχει πρόβλημα με τον Βεϊζί. Φωνάζει κάθε νύχτα, μας χτυπά χωρίς λόγο, βρίζει.

Είναι παρανοϊκός και όλοι μας τον φοβόμαστε. Δύο φορές τον άλλαξαν πτέρυγα γι' αυτόν τον λόγο», ανέφερε.

Ο μάρτυρας κατηγορίας αναφέρεται στην κατάθεση του και  στα ουρλιαχτά που ακούγονταν από το κελί του βασικού κατηγορούμενου, όπου είχε μεταφερθεί το θύμα την παραμονή του φόνου.

Διαβάστε επίσης: Δίκη Τσιτάν: Νέες αποκαλύψεις για την άγρια δολοφονία εντός Φυλακών

«Γύρω στις 10 το πρωί άκουσα φωνές από το κελί 7. Κατάλαβα ότι κάποιος χτυπούσε κάποιον άλλον και παούριζε από τον πόνο. Είδα ότι το κελί είχε κλειδωνιά και ήταν κλειδωμένο. Από τις κραυγές αντιλήφθηκα ότι μέσα ήταν ο Τάν και τον χτυπούσε ο Βειζί. Δεν μπορούσα να δω μέσα, διότι πίσω από την πόρτα του κελιού είχε κρεμασμένες κουρτίνες» προσέθεσε.

Όταν ο Μπατούρ, βγήκε από το κελί επέτρεψε στον μάρτυρα να μεταφέρει το θύμα στο κελί του με τον όρο να σβήσουν τα φώτα της πτέρυγας για να μην καταγράφουν εικόνα οι κάμερες ασφαλείας. Πλησιάζοντας ο μάρτυρας, βρήκε τον Τσιτάν βαριά χτυπημένο.

Το μαρτύριο του θύματος συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα...

Ο Μπατούρ επέστρεψε, κλείδωσε και τα ουρλιαχτά του Τσιτάν ακούγονταν σ' ολόκληρη την πτέρυγα, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας.

«Έφαε πολύ ξύλο ο Ταν. Οι φωνές του ακούγονταν δυνατότερα από την προηγούμενη μέρα. Δεν ξέρω τι του έκανε μέσα ο Βεϊζί. Ούτε πως τον χτυπούσε, αλλά σίγουρα ο Τάν πονούσε πάρα πολύ», είπε ο μάρτυρας.

Διαβάστε επίσης: Δικηγόροι μοναχών: Ο ήχος του CCTV στις εξομολογήσεις ενεργοποιήθηκε παράνομα

Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση, στις 3 το μεσημέρι της 27ης Οκτωβρίου ήχησε το κουδούνι κινδύνου του κελιού 4. Οι δεσμοφύλακες, έτρεξαν προς το κελί, το οποίο ήταν, όμως, κλειδωμένο και Βεϊζί τους απαγόρευσε την είσοδο. Υπέδειξε δε στον μάρτυρα να τους πει πως το θύμα αυτοτραυματίστηκε λόγω οικογενειακών του προβλημάτων και ότι ντρεπόταν να δουν τις πληγές του.

«Το βράδυ, μετά τις 7.30, είδα τον Μπατούρ μαζί με άλλους δύο να βγαίνουν από το κελί του Ταν και να καλούν σε βοήθεια στους δεσμοφύλακες. Ο Ταν ήταν λιπόθυμος πάνω σε μία κουβέρτα και μελανιασμένος» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Η εξέταση του μάρτυρα θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη.

Δείτε το ρεπορτάζ: 

Keywords
Τυχαία Θέματα