Γαλλία: Ποιος είναι ο 28χρονος ακροδεξιός ηγέτης Τζόρνταν Μπαρντέλα;

Ο Τζόρνταν Μπαρντέλα, ο οποίος ανέλαβε την ηγεσία του Εθνικός Συναγεμρός (RN) το 2022, είχε σημαντικό αντίκτυπο στις ευρωπαϊκές εκλογές εξασφαλίζοντας διπλάσιες ψήφους από την κεντρώα συμμαχία του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Ο Τζόρνταν Μπαρντέλα εντάχθηκε στο τότε Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας σε ηλικία 16 ετών.

Την ίδια χρονιά το 2012, η ​​αρχηγός του κόμματος Μαρίν Λεπέν έκανε την πρώτη αποτυχημένη υποψηφιότητά

της για την προεδρία της Γαλλίας, τερματίζοντας στην τρίτη θέση.

Στις επόμενες δύο προεδρικές εκλογές το 2017 και το 2022, η κ. Λεπέν -η κόρη του ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου Ζαν-Μαρί Λεπέν- βελτίωσε το ποσοστό της ψήφου της - οπότε γιατί έβαλε επικεφαλής  τότε τον 27χρονο κ. Μπαρντέλα .

Το 2022, η κ. Λεπέν πήρε την τακτική απόφαση να εγκαταστήσει έναν πολύ νεότερο υποψήφιο ως αρχηγό του κόμματος.

Αυτό θα της επέτρεπε να επικεντρωθεί στην προεκλογική της εκστρατεία για το 2027 και να συνεχίσει με τη μακροχρόνια μετονομασία του κόμματος, το οποίο άλλαξε το όνομά του από Εθνικό Μέτωπο σε Εθνική Συσπείρωση (RN) το 2018 για να αφαιρέσει την τελευταία επιρροή του πατέρα της – που τον έδιωξε από το πάρτι το 2015.

Ο κ. Μπαρνέλα είχε ήδη διοριστεί αντιπρόεδρος το 2019 και, την ίδια χρονιά, είχε γίνει ο δεύτερος νεότερος ευρωβουλευτής στην ευρωπαϊκή ιστορία.

Είχε επίσης υπηρετήσει ως εκπρόσωπος του RN και πρόεδρος της πτέρυγας νεολαίας Generation Nation (Nation Generation), πρώην Front National de la Jeunesse (Εθνικό Μέτωπο της Νεολαίας), με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή μέσων ενημέρωσης και πρώην δημοσιογράφου Pascal Humeau.

Ο Δρ Itay Lotem, ανώτερος λέκτορας Γαλλικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Westminster, λέει ότι η κυρία Λεπέν τον έβλεπε ως «καλή επένδυση για το μέλλον», καθώς ήταν «ένα νέο, φρέσκο ​​πρόσωπο που μπορούσε να ελέγξει».

Γιος Ιταλού μετανάστη

Ο κ. Μπαρντέλα  γεννήθηκε στο βόρειο προάστιο του Παρισιού Seine-Saint-Denis το 1995.

Η μητέρα του, Ιταλίδα μετανάστης που ήρθε στη Γαλλία τη δεκαετία του 1960 από το Τορίνο, χώρισε από τον πατέρα του, επιχειρηματία, όταν ήταν ενός έτους.

@jordanbardella

Merci Cournon, et vive l’agriculture française !

Keywords
Τυχαία Θέματα