Γεμάτες οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Κωνσταντινούπολη

Η Cumhuriyet (10.04.20), σύμφωνα με την μετάφραση του Γραφείου Τύπου &Πληροφοριών, γράφει ότι ο Τούρκος Υπουργός Υγείας Φαχρεττίν Κοτζά δήλωσε ότι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην Τουρκίας έχουν πληρότητα 63% μέχρι στιγμής. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, η κατάσταση είναι πολύ άσχημη στην πυκνοκατοικημένη Κωνσταντινούπολη όπου παρατηρείται μεγαλύτερη πληρότητα στις ΜΕΘ  και όπου ακόμα και χειρουργοί θάλαμοι μετατράπηκαν σε ΜΕΘ.

Υπάρχουν περισσότερες

από 24,000 ΜΕΘ για ενήλικες στην Τουρκία. Ωστόσο  ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων από τον ιό COVID-19  και των κρουσμάτων που χρήζουν εντατικής θεραπείας προκαλεί ανησυχίες για την ικανότητα των νοσοκομείων και των ΜΕΘ να προσφέρουν νοσηλεία, σημειώνει η εφημερίδα

Οι ειδικοί επισημαίνουν επίσης πως το πρόβλημα δεν έγκειται μόνο στην έλλειψη κρεβατιών και εξοπλισμού στις ΜΕΘ αλλά και στο ότι πολλά κρούσματα μπορεί να διαγνωστούν και να πρέπει  να νοσηλευτούν άμεσα και να μπουν στην εντατική. Αυτό αφορά ειδικότερα άτομα που προέρχονται από πιο απομακρυσμένες επαρχίες και υπόκεινται σε πιο αυστηρά μέτρα περιορισμού και καραντίνας και εντοπίζονται όταν η κατάσταση τους είναι πλέον σοβαρή. Ο καθηγητής Ιατρικής στο Τμήμα Εντατικής Ντετζεττίν Ουνάλ, δήλωσε πως χρειάζεται να υπάρχει διαφάνεια και σημείωσε ότι  έρχονται πληροφορίες για την μεγάλη πληρότητα που παρουσιάζουν οι ΜΕΘ της Κωνσταντινούπολης και άλλες ότι η κατάσταση στην πόλη δεν είναι καθόλου καλή, γράφει η εφημερίδα. 

Διαβάστε επίσης: 

Τούρκος καθηγητής: «Έπρεπε να σκοτώσουμε τους πρώτους ασθενείς στην Κίνα»

Τ/κ Τύπος: Η Τουρκία θα ξεπεράσει σε κρούσματα την Ιταλία και την Ισπανία

Τουρκία: Η σακούλα σκουπιδιών «άμυνα» στον κορωνοϊό

Σμύρνη: Τεστ κορωνοϊού στη μέση του δρόμου (ΦΩΤΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γεμάτες, Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Κωνσταντινούπολη,gemates, monades entatikis therapeias, konstantinoupoli