Γενί Μπακίς: Διαφωνία στα θέματα οικονομίας

Για διαφωνία στην ομάδα εργασίας για την οικονομία που αφορά την φορολογία κατά την μεταβατική περίοδο που θα καθοριστεί μετά την λύση, αναφέρεται η Γενί Μπακίς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται πληροφορίες, η τ/κ πλευρά επιθυμεί ένα διαφορετικό συντελεστή ΦΠΑ για ένα διάστημα, με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των τομέων της οικονομίας της που δεν έχουν αναπτυχθεί λόγω των “εμπάργκο” και της “απομόνωσης” των Τ/κ,

πράγμα που η ε/κ πλευρά φέρεται να απορρίπτει φοβούμενη ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα.

Ένα άλλο ζήτημα διαφωνίας, προσθέτει, είναι η διανομή των εσόδων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Η τ/κ πλευρά πιστεύει ότι θα πρέπει να δοθεί ποσοστό 6% σε έργα υποδομής των συνιστώντων πολιτειών, ενώ η ε/κ πλευρά επιμένει ότι το ποσό που θα μεταφερθεί θα πρέπει να υπολογίζεται πάνω στο τρέχον εισόδημα και όχι στο γενικό σύνολο, επειδή υπάρχει η πιθανότητα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μείνει χωρίς χρήματα λόγω των δαπανών της.

Επίσης, η διαχείριση του “δημόσιου χρέους” είναι ένα σημείο που έχει αναθεωρηθεί κατόπιν ένστασης από την τ/κ πλευρά. Ο περιορισμός του χρέους των συνιστώντων πολιτειών από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναθεωρήθηκε λόγω της ανάγκης της τ/κ πολιτείας να έχει περισσότερη χρηματοδότηση. Έχει συμφωνηθεί ότι ο περιορισμός αυτός θα πρέπει να ανασταλεί για μια περίοδο επειδή η τ/κ πολιτεία πρέπει να κάνει πολλές επενδύσεις, όπως αναφέρεται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σύγκλιση έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό σχετικά με τις αρμοδιότητες της Κεντρικής Τράπεζας του ομοσπονδιακού κράτους. Συμφωνήθηκε ότι τα συνεργατικά ιδρύματα, για τα οποία στο παρελθόν δεν υπήρχε συμφωνία, θα υπάγονται στην ΚΤ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Οι ομάδες εργασίας αποφάσισαν από κοινού ότι το σύνολο του τραπεζικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των χρηματοπιστωτικών οργανισμών που δεν είναι τράπεζες, θα υπόκεινται σε έλεγχο και ρυθμίσεις από αυτή την Κεντρική Τράπεζα.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα