Γενικός Εισαγγελέας: Δεν πρόκειται να καλύψουμε κανένα

Για όλες τις υποθέσεις οι οποίες απασχολούν την Νομική Υπηρεσία αλλά και γενικότερα την κυπριακή κοινή γνώμη, η οποία ζητεί κάθαρση εδώ και τώρα κλήθηκε να τοποθετηθεί ο Γενικός Εισαγγελέας στις Τομές Στα Γεγονότα. «Δεν πρόκειται να καλύψουμε κανένα», είπε, ενώ δεν έκρυψε τη λύπη του για τις δηλώσεις ΑΚΕΛ αναφορικά με τη «Δρομολαξιά».

Υπόθεση ποδόσφαιρο

Ο Κώστας Κληρίδης, απέρριψε ότι υπήρξε αδικαιολόγητη καθυστέρηση στο να μεταφερθούν οι έρευνες στα γραφεία της ΚΟΠ,

αναφορικά με την υπόθεση που προέκυψε μετά τις δηλώσεις του διαιτητή Μάριου Παναγή. Όπως είπε η Νομική Υπηρεσία, επιλήφθηκε άμεσα της υπόθεσης, ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες, έγινε αξιολόγηση του υλικού που είχε συλλεχθεί και στη συνέχεια δόθηκαν περαιτέρω οδηγίες.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Προέδρου της ΚΟΠ, ότι δηλαδή η ομοσπονδία γνωρίζει για την ύπαρξη στημένων αγώνων, ο Γενικός Εισαγγελέας, είπε ότι το θέμα θα διερευνηθεί αλλά η ουσία είναι όλα αυτά να τεκμηριωθούν.

ΣΑΠΑ

Αναφορικά με την υπόθεση ΣΑΠΑ, είπε ότι έγιναν όλες οι ενέργειες ώστε να αρθεί η ασυλία του τέως Δημάρχου Πάφου Φειδία Σαρίκα και το θέμα θα εξεταστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο στις 8 Ιανουαρίου.

Επιπλέον αναφερόμενος στον δημοτικό σύμβουλο Σιαηλή, ο οποίος σήμερα αφέθηκε ελεύθερος, είπε ότι αυτό αποδεικνύει την σοβαρότητα με την οποία εργάζονται οι ανακριτικές αρχές. Από τη στιγμή που δεν προέκυψαν στοιχεία, αφέθηκε ελεύθερος, είπε, και αυτό δείχνει ότι δεν λειτουργούμε εκδικητικά.

Μας λυπούν οι κατηγορίες του ΑΚΕΛ

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις από πλευράς ΑΚΕΛ αναφορικά με το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς και την καταδίκη του Βενιζέλου Ζαννέτου, ο Κώστας Κληρίδης είπε ότι ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα στην κριτική, στην έφεση, αλλά όχι στην αμφισβήτηση των κινήτρων του Γενικού Εισαγγελέα και των δικαστών.

Τέλος σε ότι αφορά την διερευνώμενη υπόθεση για την κατάρρευση της οικονομίας, ο Κώστας Κληρίδης παραδέχθηκε ότι υπήρξε διαφωνία μεταξύ του ιδίου και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα για τον αριθμό των ατόμων που θα έπρεπε να προσαχθούν, ωστόσο όπως είπε, κάτι τέτοιο είναι θεμιτό. Η τελική απόφαση είπε, ανήκει στον ίδιο και λαμβάνεται αποκλειστικά με νομικά κριτήρια.

«Να είστε βέβαιοι, ότι δεν πρόκειται να καλύψουμε κανένα», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα